“Ми готові ініціювати скликання міжнародного круглого столу де влада і опозиція під гарантії міжнародних представників зможуть досягти компромісу в питаннях національного миру і злагоди” 

Ю.Збітнєв.

10.08 2011 в УНІАН відбулась прес-конференція на тему: "Правда про вугільну мафію: вибухи на шахтах, копанки, загибель людей - результат злочинної діяльності політичної системи" за участі лідерів «Трудового Руху «Солідарність» та Всеукраїнської партії «Нова Сила». Були висвітлені причини вибухів на шахтах Донбасу, продемонстровані методи боротьби вугільної мафії проти активістів громадських організацій та рядових шахтарів, що розповідають правду про умови праці на шахтах. Так , зокрема у вступному слові лідер ВПНС Юрій Збітнєв звернув увагу на те, що дуже важливо захищати екс прем’єр - міністра біля Печерського суду, але ніхто, навіть діючий Прем’єр міністр не може захистити простого шахтаря від вугільної мафії. А таких як Ігор Сметанін - це мільйони по всій Україні.

Відео дня

Голова Трудового Руху Солідарність Костянтин Ільченко наголосив: “За последний год мы направили свыше 30 заявлений о незаконной добыче угля, о покушении на жизнь наших активистов, о разворовывании государственных средств и никакой реакции. Это дает основания заявить в Луганской области в частности и в государстве в целом власти нет - есть территория безвластия и беспредела. И если итальянская мафия только мечтает дружить с государством, то угольная мафия Украины руководит страной”.

В заключному слові Юрій Збітнєв сказав: “Питання вугільної галузі – це лише частина проблем, які стоять перед державою і суспільством. Глибина протиріч досягла своєї межі і не може бути вирішена просто виборами, переговорами чи акціями протесту. Суспільство вже готове дати адекватну відповідь владі, але це призведе лише до дестабілізації . На мою думку прийшов час опозиції шукати підтримки в міжнародній спільноті, адже тільки за допомогою зовнішніх чинників та гарантій безпеки можна утримати країну від скочування до громадянського конфлікту. Ми готові ініціювати скликання міжнародного круглого столу де влада і опозиція під гарантії міжнародних представників зможуть досягти компромісу в питаннях національного миру і злагоди”

Учасники конференції об’єднали свої зусилля в питаннях протидії діяльності вугільної мафії.

Лист про ситуацію в луганській області направлено до посольств європейских держав.

ТР Солідарність та ВПНС Нова СИЛА вимагають від прем’єр Міністра М. Азарова дотримати слова і захистити гірника Ігоря Сметаніна від свавілля вугільної мафії.

Прес служба ВПНС НОВА СИЛА

Прес служба ТР Солідарність

http://www.zbitnev.org/nova-syla.html

http://novasila.info/

Контакти:

м. 050 746 09 43 , nova_sila@ukr.net