Київ. 2 серпня. УНІАН. В Україні в 2013 році може розпочатися формування маневреного фонду для оренди житла молодими сім'ями без права викупу.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН глава правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід РИСУХІН.

За його словами, створення такого фонду передбачено презентованим сьогодні законопроектом «Про особливості державної підтримки забезпечення молоді житлом».

Відео дня

«Цілком ймовірно, що з 2013 року розпочнеться формування такого фонду. Цю ідею мають підтримати народні депутати», - сказав глава правління фонду.

Він уточнив, що фонд створюватиметься протягом кількох років.

Згідно із законопроектом передбачається, що житло, яке надається молоді в оренду, не підлягає відчуженню, суборенді, бронюванню, приватизації, продажу, даруванню, викупу і заставі.

За словами Л.РИСУХІНА, планується, що орендна плата за таке житло складатиметься з оплати житлово-комунальних послуг і плати за утримання житла експлуатуючої організації. «Орендної плати, яку зверху сьогодні платять молоді сім'ї, не має бути», - додав він.

При цьому передбачається, що молоді сім'ї, користувачі такого житла, мають право на житлові субсидії.

У законопроекті також йдеться про те, що житловий фонд для надання молодим сім'ям житла в оренду без права викупу створюється за рахунок державного бюджету шляхом будівництва держфондом нового житла, викупу (реконструкції) існуючих будівель.

Л.РИСУХІН уточнив, що окрім новобудов і реконструйованого житла, для оренди можуть використовуватися перепрофільовані адміністративні або виробничі будівлі.

Як повідомляв УНІАН, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву пропонує надавати житло, яке будується за участю держави, молодим сім'ям у тимчасову оренду без можливості його придбання у власність.