Гасла акції:

«Два колеса – не половина відповідальності»

«Байкери - не завада, а друзі»

Відео дня

«Вирушив у путь – ввічливим будь»

Загальна дистанція мотопробігу (від Києво-Печерської Лаври і до Києво-Печерської Лаври) – 5628,9 км

Загальна тривалість – 10 днів (17-26 липня 2011 р.)

За підтримки ДАІ МВС України

Генеральний партнер мотопробігу: мережа АЗК « ОККО»

Партнер: «SUZUKI»

Мета: Проїхати 25 обласних центрів України, аби привернути увагу автомобілістів і громадськості до проблем, що існують на дорогах, і закликати до взаємоповаги між автомобілістами та іншими учасниками дорожнього руху,зокрема тими, котрі пересуваються на двохколісному транспорті.

Статистика: За даними ООН дорожні аварії є у всьому світі другою причиною смерті серед молодих людей віком 5-29 років і третьою причиною смерті людей віком 30-44 років. В автопригодах щорічно гине приблизно 1,2 мільйони осіб, ще 50 мільйонів людей одержують травми або стають інвалідами.

Кожні 16 хвилин в Україні відбувається ДТП, а кожні дві години гине людина. В середньому за добу в ДТП гине 9 і отримує травми різного ступеня тяжкості понад 70 осіб. В Україні відносна кількість загиблих в ДТП до 10 разів більша, ніж в країнах Євросоюзу, США. Лише минулого року пішли з життя 4700 Українців.

За даними програми НАМУ «МОТОхелп» у 53.6 відсотках аварій, що трапилися у Києві минулого року, винні водії авто. В той же час винуватцями 46,4 відсотків ДТП були водії двохколісних транспортних засобів, включаючи скутерів. У порівнянні з 2009 роком відсоток порушень правил з боку автомобілістів зріс майже на 5 відсотків. Зважаючи на негативну тенденцію у статистиці, байкери України закликають автомобілістів до взаємоповаги на дорогах і наголошують «Байкери – не завада, а друзі»

Учасники мотопробігу «БайКрай»:

Василь Вірастюк – дворазовий володар титулу «Найсильніша людина планети», президент Професіональної Ліги стронгменів України

Ашот «Сальвадор» Арушанов – найвідоміший байкер України, засновник і організатор байкерського злету «Тарасова гора», наодинці подолав відстань у 24 000 км за маршрутом Київ-Владивосток-Київ

Олег Чернуха – майстер спорту з вільної боротьби, переможець студентської ліги США з американського футболу, борець сумо

Олексій Соловйов - триразовий чемпіон світу з пауерліфтингу

Юрій Voron – автор і виконавець гімну богатирів України, засновник проекту «Юрій Voron Project», шоумен

Олександр Корнійчук – начальник Департаменту з питань транспорту та безпеки на автошляхах України при Головному Управлінні Української Служби Порятунку.

Дмитро Дятловський – представник Української Служби Порятунку.

Дмитро Громмов – бізнесмен.

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу усіх учасників дорожнього руху – автомобілістів, байкарів, велосипедистів, пішоходів – до питання коректної, партнерської поведінки на дорогах. – Василь Вірастюк, ініціатор пробігу. – На дорозі усі повинні один одного розуміти і поважати і тоді такої жахливої статистики з ДТП у нас не буде. Ми свідомі того, що одним мотопробігом ми не змінимо ситуації, як не змінимо і ставлення автомобілістів до «двоколісників» але ми розуміємо, що про це потрібно постійно говорити. Ці теми постійно потрібно озвучувати. На усіх рівнях. Тоді і ситуація зміниться».

«Гасло нашої мережі «ОККО – отримай більше», гасло нашого пального – проїдь більше. – Олесь Пограничний, прес-секретар мережі АЗК «ОККО». - Тому наша участь у цьому проекті є дуже логічною: якщо люди заправляються високоякісним пальним – їхні транспортні засоби працюють краще і служать довше. На якісному пальному транспортний засіб долає більше кілометрів. Що ж стосується мотопробігу – ми також вважаємо, що якщо усі учасники дорожнього руху будуть поводити себе якісно і коректно на дорогах, по партнерськи, вони будуть їздити довше і більше. Зокрема у тому сенсі, що негативних пригод на дорогах і ДТП буде менше. Ми такої філософії дотримуємось і підтримуємо тих, хто її поширює».

www.okko.ua