Київ. 19 липня. УНИАН. Адвокати екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО Микола СІРИЙ та Олександр ПЛАХОТНЮК на засіданні Печерського райсуду Києва 22 липня планують заявить нове клопотання про надання додаткового часу на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо газових угод 2009 року.

Про це М.СІРИЙ та О.ПЛАХОТНЮК заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Ми будемо і далі просити суд надати час для ознайомлення, надати той час, який передбачений законодавством. У законодавстві чітко написано, що суд зобов'язаний надати час, необхідний для ознайомлення з матеріалами справи і підготовки до захисту", - сказав О.ПЛАХОТНЮК.

Відео дня

У свою чергу, М.СІРИЙ додав, що сьогодні адвокати розпочали процес ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Ю.ТИМОШЕНКО. "Ми вже почали знайомитися з матеріалами. Зокрема, зранку, я познайомився з 50 сторінками тексту і планую до кінця дня виконати розумну норму до 130-140 сторінок тексту. Але, окрім того, нам доводиться виконувати значну аналітичну роботу, зустрічатися з фахівцями, радитися, планувати, як правильно вибудовувати стратегію захисту", - сказав він.

Адвокати вважають недостатнім термін, наданий напередодні головуючим у справі суддею Родіоном КІРЄЄВИМ для ознайомлення з матеріалами справи.

"Якщо розумного терміну не буде надано, я переконаний у тому, що адвокати ТИМОШЕНКО використають усіх наданих їм повноважень, передбачених Кримінально-процесуальним кодексом, для відновлення законних прав ТИМОШЕНКО на захист", - заявив С.ВЛАСЕНКО.

С.ВЛАСЕНКО також запросив представників засобів масової інформації спостерігати за процесом ознайомлення адвокатів Ю.ТИМОШЕНКО з матеріалами кримінальної справи - завтра в офісі партії "Батьківщина" (вул. Турівська, 15) з 10.00 до 18.00, а також у четвер, 21 липня, з 9.00 до 18.00 - у Печерському районному суді Києва, аби виключити усі можливі інсинуації про достатність терміну, наданого Р.КІРЄЄВИМ.