Київ. 6 липня. УНІАН. Уряд не зміг налагодити контакт із засобами масової інформації з метою надання суспільству неупередженої інформації щодо суті та змісту реформ.

Таку думку висловили експерти Агентства моделювання ситуацій у дослідженні “Реформи в Україні: аналіз діяльності уряду Миколи АЗАРОВА”, яке було представлено сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Експерти відзначили суттєвий громадський спротив реформаторським ініціативам влади, зокрема жорстко були сприйняті податкова та пенсійна реформа, зміни у сфері освіти.

Відео дня

В Агентстві моделювання ситуацій вважають, що неврахування необхідності іміджевого супроводу реформ, налагодження широкого діалогу з громадянським суспільством щодо суті, змісту та цілей реформ, практично відсутня мас-медійна роз’яснювальна кампанія є одним із суттєвих прорахунків уряду і влади в цілому.

“Значна частина громадян України не сприймає запропонованого курсу реформ, що не може не відобразитись на наслідках реформування”, – йдеться у дослідженні АМС.

Експерти вважають, що уряду не вдалося налагодити контакт зі ЗМІ з метою надання суспільству неупередженої інформації щодо суті та змісту реформ. Вони зазначають, що немає необхідного обсягу інформації не лише про позитивні наслідки проведених реформ, але й щодо суті самих реформ.

“Скептичне ставлення українського суспільства до будь-яких ініціатив влади часто пояснюється відсутністю елементарної інформації щодо змісту та очікуваних наслідків реформ”, – переконані в АМС.

Також експерти вважають, що уряд не має експертів, які могли б пояснити суспільству переваги реформ. Вони вважають, що в основному в Україні переважає не фахова, а політично-партійна дискусія з приводу проведення реформ.

Крім того, влада не проводить системний діалог ані з опозицією, а ні з громадянським суспільством, переконані в АМС.