Київ. 30 червня, УНІАН. На Х Міжнародному фестивалі перукарського мистецтва, моди і дизайну «Кришталевий ангел» була представлена найвища в світі зачіска у формі Ейфелевої вежі, створена майстрами Київської академії перукарського мистецтва.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН перший проректор академії, президент Конфедерації СМС-САТ Україна, голова оргкомітету фестивалю, інженер-конструктор рекордної зачіски Олександр ЛУБЯНСЬКИЙ.

За його словами, зачіска була заввишки 7 метрів 70 сантиметрів.

Відео дня

Як сказав О.ЛУБЯНСЬКИЙ, для створення зачіски було сплетено 250 м тоненьких кісок і 100 м ажурних кіс. Для прикрашення зачіски було використано 500 декоративних каменів.

Він повідомив, що цей рекорд зафіксований представником Книги рекордів України.

На фестивалі, який проходив у Києві у квітні, було встановлено ще один рекорд – створено найбільш об’ємну зачіску (5,8 кубометрів).

Ректор академії, головний редактор журналу «Локон», кандидат психологічних наук Світлана ЛУБЯНСЬКА наголосила, що дуже важливо, що у студентів є можливість втілювати свої творчі ідеї і бачити результат. Вона зазначила, що академія займається підготовкою спеціалістів творчих спеціальностей, зокрема, дизайнерів зачіски, макіяжу, дизайнерів одягу.

“Для нас головне - розвиток творчих здібностей наших студентів”, - сказала С.ЛУБЯНСЬКА і додала, що саме при підготовці до фестивалю вони “розвивають і вміння працювати у команді, і відповідальність за результат своєї праці, і розвиток креативності”.

За словами проректора академії, арт-директора фестивалю «Кришталевий ангел», директора модельного агентства «Beautiful models» Ірини БОРЩ, кульмінаційним заходом фестивалю стало гала-шоу “Париж, я люблю тебе”.

За її словами, на фестивалі була представлена “і висока мода, і арт-мистецтво зачіски, де перепліталися хореографія, дефіле, пантоміма”.

“Усі ці образи розроблялися з осені студентами та викладачами Київської академії перукарського мистецтва”, - зазначила вона.

Як сказала І.БОРЩ, за 4 дні фестивалю глядачі побачили “понад 400 авторських перспективних та арт-образів”, а для демонстрації створених образів було залучено понад 300 моделей і понад 40 танцюристів і артистів. Вона додала, що свою творчість продемонстрували понад 400 перукарів, 150 візажистів, 35 дизайнерів одягу, у конкурсах взяли участь 210 осіб.

І.БОРЩ також повідомила, що “для виконання зачісок для шоу-програми використано 150 флаконів або 75 літрів лаку для волосся, близько 10 тисяч шпильок і 5 тисяч невидимок, а також використано близько 220 пакетів або 22 кг штучного волосся”.

Як повідомила І.БОРЩ, наступний фестиваль відбудеться 19-22 квітня 2012 року.

Завідувач кафедри дизайну Київської академія перукарського мистецтва, креативного директора і тренд-стиліста Конфедерації СМС-САТ Україна Аліса ФІЛІМОНОВА додала, що при підготовці колекцій до фестивалю “було взято чотири тренди”, актуальні у сезоні «весна-літо-2011» – нью-мілітарі, мегаполіс, стиль «темна перлина» та «етностайл».