Проект «Профілактика ВІЛ/ІПСШ та пропаганда здорового способу життя серед дітей вулиці» оголошує конкурс на кращу опубліковану/відзняту журналістську роботу «Вуличні перемоги».

У конкурсі можуть брати участь журналісти з усіх регіонів України.

Від журналістів-учасників очікується висвітлення історії однієї чи групи вуличних дітей, а також людей, які їм допомогли. Історія має описувати досягнення дітей, або історії небайдужості до них.

Відео дня

Героєм журналістської роботи має стати вулична дитина, яка, незважаючи на складнощі й небезпеки життя на вулиці, рятує себе, покращує своє життя, шукає можливості змінити своє життя на краще. Героєм роботи також може бути людина або кілька людей, які виявили небайдужість до таких дітей та допомогли їм подолати життєві труднощі.

До конкурсу приймаються тільки ті роботи, які були опубліковані/продемонстровані в засобах масової інформації України в період проведення конкурсу.

Переможець конкурсу визначатиметься шляхом голосування членів комісії конкурсу: представників «СНІД Фонду Схід-Захід», Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді , Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Центру екстреної допомоги дітям.

Підбиття підсумків конкурсу відбудеться з 13 по 23 вересня.

Журналістам-переможцям конкурсу будуть вручені цінні призи: цифрові диктофони, а головному переможцю – сучасний ноутбук.

Адреса для подання електронних версій опублікованих статей та контактів авторів: svitlana_valko@afew.org

Конкурсні роботи приймаються з 1 липня до 12 вересня 2011 року включно.

Коротко про проект

З метою покращення ситуації щодо здоров’я і благополуччя бездоглядних дітей та молоді, МБФ «СНІД Фонд Схід-Захід» спільно з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відкрили Центр екстреної допомоги дітям та молоді, які живуть та працюють на вулиці або опинились в складних життєвих обставинах.

Основною метою діяльності Центру екстреної допомоги є покращення доступу дітей та молоді, які живуть і працюють на вулиці, до медичних, психологічних і соціальних послуг, з метою зниження ризику передачі ВІЛ-інфекції та захворювань, які передаються статевим шляхом, а також формування здорового способу життя серед цієї групи.

«СНІД Фонд Схід-Захід» готовий надати можливість ознайомитись з діяльністю Центру екстреної допомоги в Києві, допомогти у спілкуванні з вуличними дітьми та надати необхідну інформацію.

Для отримання детальнішої інформації звертайтеся:

Світлана ВАЛЬКО,

спеціаліст із зв’язків з громадськістю «СНІД Фонду Схід-Захід»

svitlana_valko@afew.org

МБФ «СНІД Фонд Схід-Захід»

вул. Саксаганського, 30, кв.9.

Київ 01033, Україна

Тел /факс: +38 (044) 287-20-26, 289-27-34

www.afew.org