Київ. 23 червня, УНІАН. Народний депутат, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО вважає, що Верховна Рада має терміново виконати рекомендацію Конституційного Суду, запровадивши чіткий порядок використання Державного прапора.

Про це Ю.КОСТЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: “Червоний прапор: політичні іграшки влади".

Він нагадав, що минулого тижня Верховна Рада направила на доопрацювання законопроект «Про Державний прапор України», внесений два роки тому народними депутатами від УНП.

Відео дня

«УНП доопрацює висловлені юридичним управлінням Верховної Ради зауваження і наступного пленарного тижня ми знову внесемо законопроект «Про державний прапор України», яким буде чітко регламентовано процедуру використання прапора та інших державних символів», - сказав він.

На переконання Ю.КОСТЕНКА, це є абсолютно необхідним кроком, оскільки навіть після відповідного рішення КС в деяких містах України, зокрема в Луганській області, червоні прапори вивішуються нарівні із державними прапорами України. «Тому така ситуація є абсолютно антиконституційною і антизаконною, але, з іншого боку, законом треба встановити, де, за яких обставин, на яких будівлях, в яких кабінетах має використовуватися Державний прапор України, як і інші державні символи, якими є Державний герб та Державний гімн України», - додав він.

Ю.КОСТЕНКО також зазначив, що УНП вітає рішення КС щодо скасування офіційного використання червоного прапора.

«УНП вітає це рішення. Те, що вчора спокійно пройшов день у Львові і практично в усіх інших містах України, є підтвердженням того, що УНП вчасно зреагувала на цю загрозу сепаратизму в Україні, і рішенням КС ця загроза сепаратизму на сьогодні принаймні призупинена», - сказав народний депутат.

Він наголосив, що прапором перемоги може бути тільки синьо-жовтий Державний прапор України.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня Конституційний Суд оголосив рішення про те, що використання Прапора Перемоги під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить Конституції.

Відповідне рішення було ухвалене за поданням Ю.КОСТЕНКА.

Разом з тим КС у своєму рішенні пропонує Верховній Раді законодавчо встановити порядок використання державних символів України, зокрема, Державного прапора України.