Київ. 21 червня. УНІАН. Громадські організації Києва закликають Київраду надати дозвіл на створення повноцінних мікрорайонних органів самоорганізації населення (ОСН).

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН завила голова ініціативної групи, голова правління громадского об'єднання “Самоврядна громада” Інна ПЛОТНІКОВА.

Вона нагадала, що громадськість, очолена ГО «Самоврядна громада», більш як два роки відстоює свої права у сфері захисту зелених зон, парків, збереження довкілля Комсомольського масиву. Це стосується екологічно-захисної смуги вздовж Броварського шосе - парку ім.Малишка, землі парку «Перемога» у Дніпровському районі, лісових галявин, що без погоджувальної документації відведені під діючі автостоянки на вул. Алішера Навої та вул. Миропільська, 33 тощо.

Відео дня

І.ПЛОТНІКОВА наголосила, що активісти, підтримані місцевими жителями, вимагають дотримання чистоти зелених ділянок парків і зелених зон, на яких розташовані торговельні споруди, що продають алкоголь і тютюн.

Вона зауважила, що з цією метою більше двох років кияни намагались реалізувати своє законне право і відповідно до закону створити ОСН «Комітет мікрорайону «Пробудження» як найбільш реальний спосіб впливати на владу та контролювати її дії.

І.ПЛОТНІКОВА заявила, що довгоочікуване погодження на розгляд зазначеного питання депутати Київради надали і жителі Комсомольського масиву чекають сесії Київради з 7 по 14 липня, щоб отримати дозвіл.

У свою чергу, юрист “Самоврядної громади”, голова організації “Кияни об'єднуємося” Олександр ДЯДЮК зауважив, що під час сесії також планується розглянути нове положення про органи самоорганізації населення.

Водночас, за його словами, проектом цього положення планується встановити кількісні показники, за умови яких є можливим створення ОСН.

О.ДЯДЮК наголосив, що таким чином місцева влада намагається створити “кишенькові мікрорайонні ОСН”, які не матимуть реального впливу на ситуацію у столиці.

“Влада заявляє, що намагається спростити систему ОСН через удосконалення Порядку ініціювання, надання дозволу, обрання та легалізації органу самоорганізації населення в Києві і Типового положення про органи самоорганізації населення. Але насправді це ускладнює процес отримання дозволів мікрорайонним ОСН”, - сказав юрист.