Київ. 17 червня. УНІАН. У Києві презентували спортивний проект «Супер Євро фан-зона на Київщині».

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН президент групи компаній «Фан-Євро 2012» Ігор КОВАЛЕВИЧ, ідея створення великої неофіційної фан-зони у нього з’явилась після того, як Україна отримала право на проведення цього чемпіонату.

Він зазначив, що на території офіційних фан-зон УЄФА, які будуть розташовані у 4 українських містах-господарях Євро-2012, матимуть право реалізовувати свою продукцію лише ті компанії, які є офіційними спонсорами. Натомість у фан-зоні в Київській області, створення якої ініціював І.КОВАЛЕВИЧ, зможуть працювати усі компанії, які виявлять таке бажання і укладуть відповідні угоди.

Відео дня

За його словами, проект «Супер Євро фан-зона на Київщині» являтиме собою відпочинково-спортивний комплекс, у який входитимуть декілька фан-зон.

Перша з них буде розташована в Обухівському районі Київської області на березі Блакитного озера і її готовність на сьогодні вже складає 30-40%.

І.КОВАЛЕВИЧ сказав, що цей комплекс складатиметься з двох частин. Перша з них буде VIP-зоною і розрахована на представників УЄФА, які приїдуть в Україну на Євро-2012. Ця територія матиме відповідні зручні апартаменти, буде обладнана басейнами, спорткомплексом і низкою інших принад для комфортного відпочинку та, зокрема, перегляду матчів чемпіонату.

На іншій частині комплексу будуть побудовані будинки простішої комплектації, але з усіма необхідними зручностями.

Територія комплексу буде обладнана великими екранами, місцями для перегляду матчів. І.КОВАЛЕВИЧ зауважив, що проект враховує усі можливі потреби вболівальників, включно з організацією харчування, охороною та іншим.

Організатори планують крім фан-зони в Обухівському районі побудувати до Євро-2012 ще три подібні комплекси у Яготині, Білій Церкві та Вишгороді.

Щодня комплекси зможуть приймати до 50 тисяч гостей.

Відповідаючи на питання журналістів, І.КОВАЛЕВИЧ зауважив, що проект буде створено виключно на базі приватних інвестицій і його загальна вартість - близько 200 млн. грн. При цьому проживання в будинках коштуватиме близько 60-70 доларів для однієї особи за ніч.

Він додав, що планує функціонування комплексів і після закінчення Євро-2012 як рекреаційно-туристичних центрів.