Київ. 14 червня. УНІАН. Селянська партія України 18 червня проведе Всеукраїнське селянське віче з питань землі. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Селянської партії України Зиновій ХОЛОДНЮК.

З.ХОЛОДНЮК додав, що віче розпочнеться 18 червня о 10:00 на території Експоцентру України (колишня ВДНГ). Основне питання, яке буде порушене на віче, – земляне. Він повідомив, що партію підтримало 5 громадських організацій, і на сьогодні про готовність приєднатися і підтримати віче заявило близько 30 громадських організацій.

Голова Спілки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Іван ТОМІЧ заявив, що сьогодні «ані фермер у домінуючій частині, ані сільгосппідприємство, ані власник особистого селянського паю і не особисте селянське господарство не мають коштів для придбання землі». «Ринок землі (скасування мораторію на придбання і продаж земель сільгосппризначення – УНІАН) за цих обставин серйозно підірве виробництво продукції, особливо працезатратних культур, у більшості регіонах України», - заявив І.ТОМІЧ.

Відео дня

«Сьогодні ми маємо повідомлення і телефонні дзвінки звідусіль, що за свої гроші, не проплачені, як це вже стало нормою в Україні, люди, селяни, прості фермери приїдуть цього дня для того, щоб висловити свою позицію, висловитися. Ми розраховуємо, що це буде перший крок до діалогу з владою, оскільки наше завдання - донести до влади, що ми хочемо добра... шляхом ухвалення конструктивних рішень», - повідомив І.ТОМІЧ.

«Ми виступаємо не про те, що «немає ринку землі», це безперспективно і недалекоглядно. Ми виступаємо з цілим пакетом пропозицій, як до Верховної Ради, так і до Президента і уряду щодо вироблення спільних дій у формуванні аграрної ефективної політики», - заявив І.ТОМІЧ.

«Ми висловлюватимемо свою думку і направлятимемо після віче ухвалене рішення Президентові, уряду і Верховній Раді», - заявив З.ХОЛОДНЮК.

За його оцінками, у віче візьмуть участь близько 5 тисяч осіб з різних регіонів України.