Київ. 14 червня. УНІАН. У Києві 17-19 червня пройде перший міжнародний фестиваль сучасного танцювального театру «Zеlуоnkа-Fest».

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН співорганізатор фестивалю Світлана ЛЕГКА.

За її словами, організаторами фестивалю є Концертне агентство «S.A.L.-show» і театр танцю "Black O!Range" (Київ). Фестиваль пройде на сценах Музичного театру на Подолі і на Малій сцені палацу «Україна».

Відео дня

"Старт фестивалю ознаменований знаковою подією - світовою прем'єрою біографічного фільму про культову фігуру театрально-танцювальної сцени - Піне Бауш. За три дні фестивалю київські глядачі зможуть подивитися декілька не схожих один на одного одноактних спектаклів, просочених духом незрівнянної Піне Бауш і приправлених сучасними цифровими технологіями, без яких сучасне мистецтво вже немислимо, і взяти участь у майстер-класах і воркшопах з техніки сучасного танцю", - сказала С.ЛЕГКА.

Для відкриття цього фестивалю організатори запросили номінанта торішньої премії «Золота Маска» - московський танцтеатр «DВВС». Крім того, у фестивалі візьме участь старий ризький танцтеатр «OZ Dаnсе Соmpany» з оригінальним спектаклем «Чого хочуть жінки».

Білоруський сучасний танцтеатр буде представлений мінським театром «Кarakuli». Український сучасний танець буде представлений театром танцю "Black O!Range". На сьогодні це один з найбільш відомих і «плодовитих» (за три роки поставлено вісім репертуарних танцювальних спектаклів) незалежних українських танцювальних колективів цього напряму.

Крім того, в кожному з танцювальних вечорів візьмуть участь інші театри, поки що мало відомі глядачеві. Окрім спектаклів, у програмі фестивалю багато майстер-класів і тренінгів, на завершення відбудеться круглий стіл з керівниками театрів і запрошеними мистецтвознавцями. Відвідати круглий стіл зможуть усі бажаючі.

Згідно з Положенням про Міжнародний фестиваль сучасного танцтеатру «Zеlуоnkа-Fest», фестиваль проводиться один раз на рік в останній тиждень червня і приурочений до закриття танцювально-театрального сезону.

До участі у фестивалі запрошуються хореографічні колективи, балетні трупи і артисти танцювальних проектів, творчість яких співвідноситься з поняттям «Сучасний танцювальний театр».

На фестивалі можуть бути представлені: спектаклі, мініатюри, перформанси, в основі яких лежить неординарна творча ідея (тема, проблема, нова драматургія), незвичайний простір або спосіб взаємодії з глядачами; жанр «на стику мистецтв»; нова техніка, використовувана при створенні танцювальних спектаклів і т.п., - все те, що може служити збагаченню мови сучасного танцювального театру і розвитку експериментальних, інноваційних форм мистецтва танцювального театру.

Для участі у фестивалі необхідно вислати на адресу Оргкомітету заявку і посилання на повний відеозапис хореографічних творів, що представляються.