14 червня країни всього світу щорічно відзначають Всесвітній день донора крові. В цей день сотні неурядових організацій проводять заходи з метою пропаганди донорства крові, а також висловлюють подяку донорам крові, які добровільно і безоплатно дарують свою кров для порятунку життя інших людей.

Відзначаючи цей свято, ми оголошуємо про початок роботи інформаційної служби «Гаряча лінія крові», яка є спільним проектом Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація молодих донорів України» та Контакт-центру «Звонковый дом». Цей соціальний сервіс є унікальним і першим в Україні. Робота даної служби спрямована на остаточне вирішення проблеми дефіциту донорської крові, оскільки дає можливість з’єднати тих, хто бажає здати кров з тими, хто її потребує. Механізм роботи служби є досить простим.

Якщо Вам потрібна донорська кров – Ви телефонуєте за номером (044) 524-97-73 і оператор приймає заявку на пошук донора і зв’язується з донором, який зареєстрований в базі даних, щоб впевнитись чи він дійсно зможе здати кров у визначений день і час. Лише після згоди донора оператор надає Вам його дані і Ви зв’язуєтесь з донором і домовляєтесь з ним про час і місце кроводачі.

Відео дня

Якщо Ви бажаєте стати донором крові і безоплатно здавати кров – Ви телефонуєте за номером (044)524-97-73 і оператор після короткої співбесіди з’ясовує, чи у Вас не має відводів від донорства і якщо все гаразд вносить Ваші дані до бази донорів. У разі потреби до Вас звертається оператор і з’ясовує чи маєте Ви можливість здати кров конкретній людині у визначений час. У разі згоди ваші контактні дані передаються особі, яка звернулась до служби, з проханням найти для її потреб донора крові і ця людина контактує з Вами безпосередньо.

Інформаційна служба «Гаряча лінія крові» функціонує в рамках Програми пропаганди донорства крові «Здай кров – врятуй життя» (KROV.UA), яку Асоціація молодих донорів України здійснює з 2006 року. Ця Програма спрямована на залучення громадян до безоплатного донорства крові на користь онкохворих дітей, лікування яких потребує систематичної нагальної донорської допомоги. За час існування Програми, допомогу отримали 283 дитини з різних регіонів України. Станом на сьогодні база нашої організації налічує 763 активних і постійних донорів по всій Україні, які регулярно добровільно здають кров без очікування будь-якої винагороди.

Програма пропаганди донорства крові «Здай кров – врятуй життя» здійснюється за фінансової підтримки Благодійного фонду Валерія Мошенського. Валерій Мошенський – Президент Групи компаній «Планета», депутат Київської міської ради від Народної партії.

Всі витрати пов’язані з технічним забезпеченням роботи Інформаційної служби «Гаряча лінія крові» здійснює Контакт-центр «Звонковый дом».

ГАРЯЧА ЛІНІЯ КРОВІ (044) 524-97-73

Додаткова інформація – Почесний Президент Асоціації молодих донорів України - Олександр ГОРГАН - тел. моб. (067) 181 37 77, mail@gorgan.name, www.krov.ua

Представник Асоціації молодих донорів України, спеціаліст з питань донорства крові - Ірина ІВАЩИШИН - тел. моб. (067) 208 03 03, camomile@krov.org.ua, www.krov.ua