Київ. 10 червня. УНІАН. Керівник Міжнародної Ліги захисту прав громадян України Едуард БАГІРОВ просить високопосадовців держави втрутитися у ситуацію щодо рейдерського захоплення і продажу будівлі площею понад 900 кв. м Київського центру реабілітації інвалідів, що розташований на вулиці Фрунзе, 60.

Про це Е.БАГІРОВ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами Е.БАГІРОВА, у 2008 році група осіб запропонувала центру спільний проект з вирощування в Харківський області рапсу, під який отримала в одному з банків 5 млн. грн. кредиту. Як зазначив правозахисник, насправді центр коштів не отримав, проект реалізовано не було, а кошти привласнили шахраї, після чого звернулися до Господарського суду Харківської області про наявність боргу. У результаті оборудки, наголосив Е.БАГІРОВ, суд визнав центр банкрутом і розпочав процедуру ліквідації. За словами правозахисника, скориставшись незаконним судовим рішенням, "інвестори" отримали право керувати установою і перепродали будинок спочатку одному, а потім іншому товариству з обмеженою відповідальністю.

Відео дня

Крім того, за іншим позовом шахраїв Господарський суд Харківської області на 14 червня призначив розгляд справи щодо примусового виселення організації інвалідів із будинку, що була придбана на виділені з держбюджету кошти у 2004 році.

Е.БАГІРОВ зауважив, що незаконне відчуження приміщення центру відбувається, незважаючи на те, що прокуратура Харківської області розслідує кримінальну справу щодо оборудки з будинком, порушену за фактом шахрайства і підробки документів.

Правозахисник заявив, що вже поінформував народних депутатів про ситуацію навколо столичного Центру реабілітації інвалідів, звернувся до Адміністрації Президента, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Нині КАРПАЧОВОЇ.

Крім того, Е.БАГІРОВ заявив, що надіслав листа на ім’я голови Вищої ради юстиції України Володимира КОЛЕСНІЧЕНКА з вимогою дати оцінку діям судді Господарського суду Харківської області.