Київ. 9 червня. УНІАН. З 9 по 21 червня в Києві в «Українському Домі» відбудеться фінал 80-го Чемпіонату України з шахів серед чоловіків.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН на тему: «Фінал Чемпіонату України 2011 року з шахів у Києві ” голова Державної служби молоді та спорту України Равіль САФІУЛЛІН.

За його словами, у фіналі за коловою системою братимуть участь 12 гросмейстерів України, в тому числі дворазові олімпійські чемпіони у складі національної збірної Руслан ПОНОМАРЬОВ, Павло ЕЛЬЯНОВ, Олександр МОЇСЕЄНКО, олімпійські чемпіони у складі збірної України Захар ЄФИМЕНКО, Андрій ВОЛОКИТІН та інші провідні шахісти України.

Відео дня

«Чемпіонат 2011 року стане найсильнішим в історії незалежної України. З 12 учасників фіналу троє мають рейтинг вище 2700 і шестеро - вище 2600. Це забезпечує рекордний середній рейтинг турніру 2650,5, що відповідає рейтингу міжнародного супертурніру»,- сказав Р.САФІУЛЛІН.

Він відзначив, що в Україні понад 1 млн. прихильників гри в шахи і 12 тис. 700 людей, які займаються шахами. «Цей вид спорту набирає обертів в Україні. Я дуже багато очікую від цього чемпіонату, переконаний, що наші шахісти продемонструють високий клас», - додав він.

Президент Федерації шахів України, співголова організаційного комітету Чемпіонату Віктор КАПУСТІН висловив переконання, що проведення фіналу чемпіонату України з шахів серед чоловіків у столиці України надасть імпульсу розвитку шахів в країні та стане справжнім святом для прихильників цієї гри.

Перший чемпіонат України з шахів відбувся 1924 року в Києві. Чемпіонат 2011 року є 80-м, ювілейним, що одночасно є 20-им за часів незалежності України.