Київ. 7 червня. УНІАН. Перший національний телеканал 11 червня о 12.40 представить документальний фільм "Афтершок" про відновлення Японії після землетрусу.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Єгор БЕНКЕНДОРФ.

“Трансляція фільму відбудеться в день, коли виповнюється рівно три місяці від дня найбільш руйнівної природної катастрофи в Японії. Ініціатором створення цього фільму став автор програми "Глибинне буріння" Андрій ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ спільно з Першим Національним", - сказав Є.БЕНКЕНДОРФ.

Відео дня

У свою чергу, автор фільму А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ вважає, що цей фільм є фільмом-солідарністю з японським народом. "Цей фільм - про оптимізм. Ви побачите, яким чином люди і держава співпрацюють одне з одним. Моє загальне враження - це нескореність японського духу, люди приїжджають і допомагають відновлювати", - додав він.

Є.БЕНКЕНДОРФ також звернув увагу на той факт, що Японія, незважаючи на внутрішні проблеми у відновленні країни після землетрусу, виділила Україні фінансові ресурси на подолання наслідків чорнобильської катастрофи.

Генеральний директор НТКУ також повідомив, що створення фільму фінансувалося за рахунок ресурсів А.ПАЛЬЧЕВСЬКОГО. "Перший Національний не виділяв бюджетних грошей на створення цього проекту. Перший Національний одержує якісний продукт, соціально значущий, і при цьому не витрачає бюджетні гроші", - підкреслив він.

У свою чергу, координатор проекту JICA Мідзуку ФУРАКАВА подякувала українській стороні за підтримку і допомогу, надану Японії після землетрусу. "Я як громадянка Японії хотіла б подякувати всім українцям, які підтримують нас і нашу країну - матеріально, фінансово, морально", - сказала М.ФУРАКАВА.