Київ. 31 травня. УНІАН. Голова Федерації профспілок України (ФПУ) Василь ХАРА планує провести приватизацію низки оздоровниць, що належать профспілкам.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Союзу жінок України "За майбутнє дітей" Валентина СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО.

Зокрема, за її інформацією, незважаючи на рішення президії ФПУ від 24 травня не продавати санаторно-туристичний комплекс профспілок, 25 травня відбулися збори акціонерів ПАТ "Укрпрофоздоррвниця", на яких В.ХАРОЮ як представником головного акціонера ПАТ - ФПУ, було ухвалено рішення про продаж цілісних майнових комплексів низки об'єктів. Зокрема, відповідно до даного рішення планується продати цілісні майнові комплекси таких об'єктів, як "Санаторій для батьків з дітьми "Дубки" (Ірпінь), дитячий санаторій ім. Щорса (Чернігівська обл.), адміністративні будівлі дочірнього підприємства "Ялтакурорт" тощо.

Відео дня

Водночас, згідно з інформацією президента Української федерації профспілкових організацій - профспілки працівників спільних підприємств Анатолія МИХАЙЛЕНКА, відповідно до розпорядження Генеральної прокуратури України ФПУ було заборонено ухвалювати будь-які рішення, що стосуються майнових питань. За його словами, на сьогодні він не має в своєму розпорядженні інформації, чи були підписані В.ХАРОЮ прийняті на зборах акціонерів "Укрпрофоздоровниці" рішення, що стосуються приватизації майна профспілок. А.МИХАЙЛЕНКО також зробив припущення, що після приватизації ці оздоровчі об'єкти, швидше за все, змінять профіль і не зможуть надавати повноцінні послуги з оздоровлення членів профспілки.

В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО також повідомила, що рішення про приватизацію санаторно-туристичних комплексів суперечить законодавству, оскільки для цього необхідно одержати дозвіл від місцевих органів влади на приватизацію землі, на якій розташовані ці об'єкти. У зв'язку з цим вона визнала справедливою заяву голови Ради міністрів Криму Василя ДЖАРТИ, який розкритикував плани керівництва ФПУ щодо передачі в управління комерційній структурі низки кримських профспілкових оздоровниць. За словами В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО, з боку В.ДЖАРТИ це був "мужній крок".