Київ. 30 травня. УНІАН. Єдиним позитивним результатом судової реформи стала спрощена процедура притягнення суддів до відповідальності.

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловили народні депутати України Валерій ПИСАРЕНКО (фракція «БЮТ-Батьківщина») і Юрій КАРМАЗІН («Наша Україна – Народна Самооборона»), коментуючи ситуацію у судовій системі держави.

“За останні роки ми нарешті добилися того, що сьогодні розблоковано механізм притягнення суддів до відповідальності”, - сказав В.ПИСАРЕНКО.

Відео дня

З ним погодився Ю.КАРМАЗІН. “Єдиний позитивний момент сьогодні я можу відзначити – якось почала рухатися процедура притягнення суддів до відповідальності. Все інше в судовій реформі – тупцювання на місці або навіть біг назад”, - сказав депутат.

За його словами, лише торік в Україні за порушення суддівської присяги було звільнено 33 судді.

При цьому Ю.КАРМАЗІН зауважив, що, незважаючи на судову реформу, процедура призначення суддів так і не стала прозорою, як і процес переведення їх на роботу до інших регіонів. За його підрахунками, переведення лише одного судді “наприклад, з Донецького регіону до Києва” коштує державі 1 млн. грн.

Водночас Ю.КАРМАЗІН висловив переконання, що в Україні достатньо чинної законодавчої бази, щоб позбавити судову систему суддів-корупціонерів.

“Необхідна лише політична воля”, - наголосив він.