Київ. 26 травня. УНІАН. Спілка громадських організацій "Народна рада" планує провести у Києві 1 червня Марш злагоди.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила голова секретаріату СГО "Народна рада" Надія ЛУКАШЕВИЧ.

"Ми хочемо провести марш злагоди, марш єднання. І таким чином ми покажемо, що дуже просто зібрати людей без коштів. Ми думаємо, що буде 2 тисячі лідерів громадських об'єднань України разом з дітьми", - сказала Н.ЛУКАШЕВИЧ.

Відео дня

За її словами, у марші братимуть участь представники всіх регіонів України.

Н.ЛУКАШЕВИЧ повідомила, що учасники акції пройдуть від Адміністрації Президента до Національного банку України, а звідти - до Кабінету міністрів.

Вона додала, що марш єдності завершиться мітингом біля Українського дому на Європейській площі. "Ми зробимо подяки та нагороди від громадськості", - зазначила Н.ЛУКШЕВИЧ.

Зокрема, учасники акції планують віддячити Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА і прем'єр-міністра Миколу АЗАРОВА за реальні кроки, спрямовані на покращення життя людей.

Крім того, громадські організації планують вручити подяку голові Нацбанку Сергію АРБУЗОВУ за вирішення питань, пов'язаних з видачею депозитів вкладникам банку "Родовід".

"Злагоджена робота нашого Президента, нашого прем'єр-міністра, голови Національного банку дозволили зробити ось такий конкретний крок назустріч людям. Це не просто повернення депозитів у цифрах. Це ще і зростання довіри людей до влади, до фінансової системи. Влада довела на практиці свою ефективність", - вважає кандидат економічних наук, член Громадської ради при Міністерстві освіти Катерина ПОТАПОВА.

Крім того, спілка планує звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою провести розслідування фактів нецільового використання Міністерством вугільної промисловості 800 млн. грн. у 2009 році.

"Заступники міністра повідомляли владу про це, і за те, що вони повідомили це, їх негайно звільнили з роботи. Але 300 з цих 800 мільйонів - це зарплата шахтарів. Ми будемо все робити, що ці кошти повернулися за призначенням. Я думаю, Генеральна прокуратура прислухається до нас", - заявила Н.ЛУКАШЕВИЧ.