Київ. 23 травня. УНІАН. Лідер Української народної партії, народний депутат України Юрій КОСТЕНКО (фракція «Наша Україна – Народна Самооборона») ініціює збір підписів парламентаріїв для звернення до Конституційного Суду України з поданням про неконституційність закону про використання червоних прапорів.

Про це Ю.КОСТЕНКО повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

 

Відео дня

"Українська народна партія зараз ініціює збір підписів щодо внесення до Конституційного Суду відповідного подання із вимогою дати тлумачення прийнятому закону. І ми будемо вимагати скасувати цей закон", - сказав Ю.КОСТЕНКО.

Лідер УНП нагадав, що згідно із законодавством для звернення до Конституційного Суду необхідно зібрати підписи 45 народних депутатів. За його словами, депутати, які представляють Українську народну партію у фракції НУ-НС, вже поставили свої підписи.

Ю.КОСТЕНКО вважає, що закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" в частини червоного прапору суперечить декільком статтям Конституції. Зокрема, йдеться про 15-ту, 17-ту, 18-ту та 20-ту статті.

Як повідомляв УНІАН, закон «Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги) Верховна Рада прийняла 21 квітня.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ 20 травня підписав цей закон.

Згідно із законом, зовнішній вигляд копій прапора Перемоги повинен відповідати виду штурмового прапора 150-ї ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії.

Законом передбачено, що копії прапора використовуватимуться біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса.

Прапор також використовуватиметься під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, які проводяться органами державної влади, місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об'єднаннями, та в інші дні, пов'язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, - Дні звільнення і Дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.

Передбачений офіційний підйом в День Перемоги копій прапора Перемоги на будівлях (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.