Київ. 19 травня. УНІАН. Міністерство юстиції України розробило та направило на розгляд Кабінету міністрів проекти закону "Про адміністративні послуги" та Адміністративно-процедурного кодексу, які спрямовані на врегулювання процедури надання адміністративних послуг.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила заступник міністра юстиції України Інна ЄМЕЛЬЯНОВА.

"Ці два надзвичайно важливих законопроекти знаходяться на розгляді Кабінету міністрів. Вони були подані після узгодження з усіма органами центральної виконавчої влади. Після проходження процедури, яка передбачена регламентом Кабінету міністрів, він буде найближчим часом вже представлений на засідання уряду", - сказала І.ЄМЕЛЬЯНОВА.

Відео дня

Заступник міністра юстиції розраховує, що після схвалення урядом парламент зможе приступити до розгляду цих законопроектів на поточної сесії.

У свою чергу голова правління Центру політико-правових реформ Ігор КОЛІУШКО додав, що прийняття таких законів дозволить запровадити дієві механізми захисту та реалізації прав громадян та чіткого встановлення порядку дій службовців при наданні адміністративних послуг. "Прийняття цих законів дає можливість громадянину бути захищеним у відносинах з чиновником. Зникає потреба вдаватися до корупційних дій або домовленості з чиновниками заради того, щоб реалізувати свої права", - підкреслив він.

В свою чергу директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр СУШКО нагадав, що законодавче врегулювання надання адміністративних послуг є одним із зобов'язань України перед Європейським Союзом та Радою Європи. "Якість міжнародної співпраці кожної країни залежить все більше і більше від якості тих послуг, які надаються всередині країни і від функціонування державної машини", - зазначив він.

Зокрема, за його словами, йдеться про тісний зв'язок між якістю надання адміністративних послуг та рівнем інвестиційної привабливості країни. "Тут для України є величезний простір для покращення ситуації, тому що наша Україна належить до найбільш інвестиційно непривабливих європейських країн", - наголосив О.СУШКО.