Київ. 18 травня УНІАН. Всеукраїнська громадська організація "Загальновійськова спілка України" має намір вже зараз розпочати підготовку до акції «Георгіївська стрічка-2012» в Україні.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова ВГО, народний депутат України п'ятого скликання, полковник Олег КАЛАШНІКОВ.

"Вже сьогодні, одразу ж після закінчення «Георгіївської стрічки-2011», ми звертаємося до співвітчизників і запрошуємо взяти участь у підготовці до проведення «Георгіївської стрічки-2012» в Україні", - сказав О.КАЛАШНІКОВ.

Відео дня

За його словами, «Загальновійськова спілка  України» ухвалила рішення не закривати інформаційні центри «Георгіївської стрічки-2011» і продовжити їх роботу "для об'єднання і консолідації потенціалу всіх антифашистських сил з метою протидії неонацизму і фашизму, що зароджуються в Україні".

Рада «Загальновійськової спілки України» ухвалила рішення протягом року на всіх заходах, присвячених Перемозі у Великій Вітчизняній війні, вшановуванню ветеранів, вихованню патріотизму і протидії неонацизму, використовувати георгіївську стрічку як сучасний і актуальний символ Перемоги над фашизмом разом з Червоним прапором Перемоги.

Також О.КАЛАШНІКОВ повідомив, що очолювана ним організація має намір 22 червня провести акцію, присвячену 70-м роковинам з початку Великої Вітчизняної війни, з використанням червоних прапорів.

За словами О.КАЛАШНІКОВА, в Києві 9 травня «Загальновійськова спілка України» провела традиційний багатотисячний мітинг на площі біля станції метро «Арсенальна» з роздаванням георгіївських стрічок, після чого учасники мітингу урочистою колоною під Прапором Перемоги пройшли до Вічного вогню і музею Великої Вітчизняної війни. На території музею були розгорнуті польові кухні, надані командуванням Внутрішніх військ МВС України, де всі охочі могли продовжити спілкування під фронтові пісні.

У регіональних організаціях «Загальновійськової спілки України» пройшли святкові заходи з роздаванням георгіївських стрічок, які були узгоджені з обласними і міськими держадміністраціями і одержали їх повну підтримку.

У Львові, за словами О.КАЛАШНІКОВА, міська організація «Загальновійськової спілки України» змогла подолати «кордони молодчиків, які фашиствують, і покласти вінок від організації з георгіївською стрічкою на Горбі Слави».

Також «Загальновійськова спілка України» виступила із заявою, яка засуджує «неонацистські дії маргінальних політичних партій і громадських об'єднань».

«Гасла акції «Я пам'ятаю! Я пишаюся!», «Перемога діда – моя Перемога!» сьогодні як ніколи закликають кожну чесну людину встати на захист майбутнього нашої Вітчизни і об'єднатися перед спробами героїзації нацизму, реабілітації зрадників і колабораціоністів, фашизації сучасної України. Для нас, справжніх патріотів України, георгіївська стрічка – це ще одне нагадування про те, що історичну правду ми ніколи не дозволимо забути. Ми не дозволимо забути про те, хто і якою ціною отримав перемогу в найстрашнішій війні минулого сторіччя. Для нас це ще одна можливість ствердно заявити, чиїми нащадками ми залишаємося, ким і чим ми маємо пишатися, пам'ять про кого зобов'язані берегти. Георгіївська стрічка асоціюється для нас з гвардійською стрічкою і розглядається «Загальновійськовою спілкою України» як відзнака найвідповідальніших, найактивніших, відданих своєму народу, своїй великій героїчній історії і небайдужих до долі Вітчизни співгромадян», - наголошується в заяві.

*** «Георгіївська стрічка» - громадська акція з роздавання символічних стрічок, присвячена святкуванню Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Акція проходить з 2005 року в країнах СНД. Вона проводиться щороку з 24 квітня по 12 травня.