19–21 травня 2011 року відбудеться V Всеукраїнський фестиваль науки, приурочений до професійного свята науковців – Дня науки.

Метою проведення Фестивалю науки в Україні є широке інформування суспільства про наукові досягнення і практичні розробки вітчизняних наукових установ і вищих навчальних закладів. В рамках Фестивалю науки передбачається проведення багатьох різноманітних за формою і змістом заходів, розрахованих на різні категорії учасників, – дні відкритих дверей в академічних установах і вищих навчальних закладах, виступи провідних вітчизняних і іноземних вчених з популярними лекціями, виставки, екскурсії до лабораторій та музеїв, засідання круглих столів, презентації інноваційних розробок, демонстрації науково-популярних фільмів, «науковий пікнік» і т. ін.

Загалом в рамках V Всеукраїнського фестивалю науки заплановано проведення понад 1 000 заходів, які відбудуться в Києві, обласних і районних центрах України. Програма заходів Фестивалю та детальна інформація – на веб-сайті: http://www.festival.nas.gov.ua

Відео дня

Організатори фестивалю: Національна академія наук України; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України; Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України; Національний центр «Мала академія наук України»; Національна академія медичних наук України; Національна академія педагогічних наук України; Національна академія правових наук України; Національна академія аграрних наук України; Національна академія мистецтв України; Київський національний університет ім. Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «КПІ».

Генеральні партнери фестивалю: Посольство Французької Республіки в Україні, Французький інститут в Україні та Інститут Франції.

Партнери фестивалю: «Microsoft Україна», Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Великий конференц-зал НАН України.

Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться 19 травня о 10:00 у Великому конференц-залі НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 55). З Вітальними промовами звернуться: Президент НАН України Б. Патон, Міністр освіти і науки України Д. Табачник, Голова Держаагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України В. Семиноженко. Для участі в урочистому відкритті Фестивалю запрошені Президент України, Прем’єр-міністр України, керівники дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, відомі політики, діячі культури та мистецтв. 19 травня о 9:00 відбудеться прес-конференція.

Акредитація журналістів:

за тел.: 235-71-39, 8-050-549-16-52, e-mail: Elena.Myronchuk@nas.gov.ua