Київ. 16 травня. УНІАН. Адвокат Андрій ЦИГАНКОВ сумнівається, що порушена в 2009 році кримінальна справа за звинуваченням журналіста Дмитра ПОЛЮХОВИЧА і ряду народних депутатів у розбещенні в Міжнародному дитячому центрі "Артек" і в Києві двох малолітніх дітей буде доведена в суді до логічного завершення.

Про це А.ЦИГАНКОВ, який раніше був адвокатом Олени ПОЛЮХОВИЧ - матері двох постраждалих від насильства дітей - заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Справа, швидше за все, буде закрита через недоведення... На сьогоднішній день явно, що бажання брати участь у розслідуванні справи у матері немає... На сьогоднішній день у цій ситуації діти є елементом маніпуляцій із боку батьків... На мою думку, найменше мати зацікавлена, щоб справа отримала логічне завершення", - сказав він.

Відео дня

При цьому А.ЦИГАНКОВ заявив, що замість реального розслідування злочину справа трансформувалася в справу про нібито шахрайство адвокатів, які свого часу з відома постраждалої сторони намагалися добитися від підозрюваних матеріальної компенсації за моральні збитки.

За словами А.ЦИГАНКОВА, для нього дивним і незрозумілим став той факт, що "минулого року О.ПОЛЮХОВИЧ без пояснення адвокатам причин відкликала їх повноваження і почала при розслідуванні фактично свідчити проти них".

Аналізуючи ситуацію, адвокат зазначив, що на сьогоднішній день "діти забуті, ними ніхто не цікавиться, вони позбавлені надійного захисту".

На думку А.ЦИГАНКОВА, ця ситуація може призвести до того, що в інших аналогічних випадках постраждалі вже не будуть шукати правду в державних органах, які за службовим обов'язком повинні встати на їхній захист.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня 2009 року народний депутат від Партії регіонів Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО заявив про факти розбещення неповнолітніх у "Артеку".

Керівництво "Артеку", у свою чергу, заявило, що факти розбещення дітей не мають жодного стосунку до центру.

Пізніше стало відомо, що з цього питання народний депутат Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО направляв численні депутатські звернення до Президента, Генпрокуратури і МВС. Г.ОМЕЛЬЧЕНКО також заявив, що в скандалі фігурують троє народних депутатів.

У свою чергу 14 жовтня 2009 року тодішній міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО заявив, що міліція не має доказів причетності народних депутатів до розбещення дітей. Він повідомив, що ще в квітні 2009 року у справі про розбещення двох неповнолітніх дітей висунуто звинувачення і було затримано батька цих дітей – головного редактора журналу "Артек" Дмитра ПОЛЮХОВИЧА, якого пізніше було звільнено з-під варти на підписку про невиїзд.

20 жовтня 2009 р. Верховна Рада України прийняла ухвалу про створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин, пов'язаних зі звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх.

21 травня 2010 року ВР припинила діяльність ТСК із розслідування обставин, пов'язаних зі звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх. На засіданні парламенту зі звітом про діяльність комісії виступила голова ТСК Катерина САМОЙЛИК. Вона зазначила, що «за результатами розслідування справи достатніх доказів провини Д.ПОЛЮХОВИЧА та інших осіб у насильницькому задоволенні статевої пристрасті з малолітніми, які давали б достатні підстави для направлення справи до суду, поки що не отримано».