Київ. 12 травня. УНІАН. У суботу, 14 травня, у Києві розпочнеться безстрокова акція протесту «День гніву», головною вимогою якої є відставка Президента України, парламенту та уряду.

Про це заявив координатор громадянського руху «Спільна справа» Олександр ДАНИЛЮК сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За його словами, основна причина акції - делегітимізація влади. «Йдеться не лише про юридичну делегітімність, яка є результатом скасування конституційної реформи 2004 року, коли унаслідок цього скасування і Президент, і Верховна Рада отримали ті повноваження, які ніколи не були делеговані їм народом України - джерелом державної влади ... Сьогодні слід говорити про втрату суспільної легітимності ... », - зазначив О. ДАНИЛЮК.

Відео дня

Організатори та учасники акції вимагатимуть від влади припинити антисоціальну політику, провести президентські вибори і впровадити у законодавство механізм, який дозволить народу відкликати з посад державних керівників - від Президента до голів сільрад.

«Акція буде виглядати як ряд мітингів, які будуть проводитися постійно», - сказав координатор громадянського руху «Спільна справа».

Передбачається, що 14 травня у деяких обласних центрах країни буде проведена акція на регіональному рівні, після чого її учасники приєднаються до акції в Києві. Також планується організувати наметове містечко у Маріїнському парку столиці. Організатори акції поки що не прогнозують кількості учасників акції, покладаючи сподівання на те, що її підтримають, в першу чергу, кияни.

О.ДАНИЛЮК також розповів, що символікою акції буде перевернутий державний прапор як символ катастрофічного стану в країні.

За словами представника молодіжного руху «Спротив» Олега КУЯВСЬКОГО, організація підтримує проведення акції і очікує приєднання до неї української молоді.

Член ради Конфедерації вільних профспілок України Валентина КОРОБКА зазначає, що до акції також приєднаються підприємці з регіонів.

Приєднатися до акції також закликають учасники громадянської кампанії «Молодіжна варта». «Ми пропонуємо системно звернутися до представників влади з вимогою виконати свої обіцянки чи відмовитися від них», - сказала представниця кампанії Євгенія МАЛИХ.