Київ. 6 травня. УНІАН. Найбільший український реєстратор доменних імен і хостинг-провайдер Imena.UA/MiroHost вводить нову, більш надійну схему авторизації для користувачів у зв'язку з атаками хакерів.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент Imena.UA/MiroHost Олександр ОЛЬШАНСЬКИЙ.

За його словами, можливо, спочатку це трохи ускладнить процес авторизації, проте убереже користувачів від можливого повторення атак хакерів.

Відео дня

За його інформацією, за останні три-чотири місяці його компанія зіткнулася з цілою низкою випадків, коли хакери намагалися незаконним шляхом одержати особисті дані клієнтів. Зокрема, йдеться про розсилку від імені компанії різного роду листів, починаючи від елементарного здирництва і закінчуючи спробами фішингу паролів клієнтів. За останній тиждень, за словами О.ОЛЬШАНСЬКОГО, Imena.UA/MiroHost зіткнулася з масштабною спробою злому сайтів, розміщених на технічних майданчиках компанії, незаконного проникнення в інфраструктуру компанії, а також її компаній-партнерів. У зв'язку з цим, за інформацією президента Imena.UA/MiroHost, його компанія змушена звернутися до Служби безпеки України, а також до цілого ряду міжнародних організацій, що опікуються мережевою безпекою, з проханням відстежити хакерів. За словами О.ОЛЬШАНСЬКОГО, відповідно до останньої одержаної від цих організацій інформації, хакери використовували для своїх цілей серверу в Нідерландах і США.

У цілому, за словами президента Imena.UA/MiroHost, Україні вже сьогодні необхідно системно і серйозно підійти до проблеми кібер-злочинності, зокрема проводити просвітницьку роботу серед підростаючого покоління.

Довідка УНІАН. Imena.UA/MiroHost - найбільший реєстратор доменних імен і хостинг-провайдер в Україні. На сьогодні компанія обслуговує більше третини усіх доменів, зареєстрованих в Україні (понад 150 тис.) і розміщує на своїх майданчиках більш як 30 тис. сайтів.