Київ. 27 квітня. УНІАН. Завтра, 28 квітня, в Києві стартує міжнародна героїко-патріотична акція «Георгіївська стрічка 2011».

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Всеукраїнської громадської організації «Загальновійськова спілка України» Олег КАЛАШНІКОВ.

За його словами, символічний старт акції відбудеться о 12.00 церемонією покладання квітів до Вічного вогню біля могили Невідомого солдата в парку Слави.

Відео дня

Він сказав, що акція триватиме до 17 травня 2011 року.

О.КАЛАШНІКОВ зазначив, що ВГО «Загальновійськова спілка України» є офіційним партнером акції, яка була ініційована Російським агентством міжнародної інформації «РІА Новости» і Студентською громадою в рік 60-річчя Перемоги. За його словами, організація, яку він очолює, відкрила 27 регіональних інформаційних центрів з розповсюдження георгіївської стрічки, а також підготувала більш як 7 тис. волонтерів, які розповсюджуватимуть стрічку в період проведення акції.

О.КАЛАШНІКОВ повідомив, що вже 50 тис. цих стрічок придбано в Москві. Також, за його словами, георгіївські стрічки буде придбано на підприємствах України. «Ми сподіваємося цього року розповсюдити 200-250 тис. георгіївських стрічок в Україні. Стрічки мають дуже великий попит», - сказав він. При цьому він додав: «Ми дивуємося – найбільший попит на георгіївські стрічки у нас йде з території Західної України».

О.КАЛАШНІКОВ також повідомив, що 9 травня в Києві будуть торжества, присвячені 66-й річниці Перемоги, які відбудуться за ініціативою «Загальновійськової спілки України». Вони почнуться об 11.30 біля станції метро «Арсенальна» і пройдуть біля арки Дружби народів. За його словами, буде мітинг, святковий марш під духовий оркестр, спілкування з ветеранами біля військово-польових кухонь.

О.КАЛАШНІКОВ зазначив, що «Загальновійськова спілка України» знайшла «повне розуміння і підтримку з боку Посольства Російської Федерації в Україні і Представництва Росспівробітництва в Україні».

Директор культурних і освітніх програм Російського центру науки і культури в Києві Людмила ЧИЖОВА повідомила, що сьогодні в акції «Георгіївська стрічка 2011» беруть участь практично всі країни, що входять в ООН. За її словами, «ця акція покликана нагадати світу про ті жертви, які були принесені людством в ім'я Перемоги над фашизмом, не дати забути молодому поколінню про те, якою ціною дісталася перемога». Вона повідомила, що девіз акції: «Перемога діда - моя Перемога».

Голова Координаційної ради ВГО «Загальновійська спілка України» Юрій ЛАГНО сказав, що «на сьогоднішній день георгіївська стрічка є офіційним символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні нарівні з прапором Перемоги». За його словами, проведення «міжнародної героїко-патріотичної акції в такому форматі й масштабі, як вона проводиться вже шостий рік, – це виховання молоді, підтримка ветеранів, це духовність нашого народу і нашої нації».

Також О.КАЛАШНІКОВ сказав, що «Загальновійськова спілка України» підтримує рішення парламенту України про використання червоного прапора нарівні з державним в День Перемоги. За його словами, їхня організація «не допустить жодних волюнтаристських спроб, спрямованих на невиконання норм чинного законодавства». «Ми допоможемо державній владі. Ми підтримаємо і органи СБУ, і МВС, а якщо треба буде, то повірте, у нас вистачить сили вийти на публічні акції й захистити ті рішення, які сьогодні приймає легітимна, законно обрана українська влада під керівництвом народного Президента Віктора ЯНУКОВИЧА», - сказав він.