Київ. 21 квітня. УНІАН. ВГО «Велика рада» має намір працювати для покращання іміджу влади і зменшення напруги у суспільстві.

Про це сказала на прес-конференції в УНІАН на тему «Вакуум влади або як підняти імідж влади» голова правління ВГО «Народна рада», яка входить до «Великої ради», Надія ЛУКАШЕВИЧ.

«Головна концепція «Великої ради» - підняти імідж державної влади і зменшити напругу у суспільстві»,- сказала вона.

Відео дня

За її словами, пріоритетними завданнями «Великої ради» є консолідація зусиль громадських організацій у сприянні виробленню стратегії розбудови громадянського суспільства, надання соціальної допомоги знедоленим верствам населення нашої країни, а також активна участь у всьому спектрі соціально-економічного і духовного життя країни.

Н.ЛУКАШЕВИЧ зазначила, що «Велика рада» схвалює кроки нової влади, спрямовані на протидію корупції, посилення соціальної допомоги малозабезпечених верств населення, молоді, пенсіонерів та людей з особливими потребами, розвиток економіки, освіти, культури.

Н.ЛУКАШЕВИЧ запевнила, що «Велика рада» буде конструктивно співпрацювати з усіма політичними силами, діяльність яких спрямована на розвиток демократії, на реалізацію програмних засад, реформ задекларованих новою владою.

Вона позитивно оцінила кроки влади з розбудови громадянського суспільства в Україні. Водночас вона зазначила, що поки що не ухвалено закон про громадянське суспільство. «Ми звертаємося до Президента України, щоб закон про громадянське суспільство був обов'язково ухвалений», - сказала вона.

Н.ЛУКАШЕВИЧ відзначила, що вже зроблено перший крок - в минулому році вийшла постанова Кабінету міністрів про участь громадськості у розбудові державної політики. Вона повідомила, що «Велика рада» направила своїх представників в громадські ради з контролю за діями виконавчої влади. «Ми тисячі своїх представників направили в громадські ради по контролю за міністерствами, департаментами, обласними адміністраціями», - сказала вона.

Н.ЛУКАШЕВИЧ зазначила, що у «Великій раді» представлені різні політичні сили і громадські організацій України. «Ми не під ким, ніхто нас не купив і ми не продаємося. Ми знаходимося посередині між владою і опозицією»,- запевнила вона.

Лідер ВГО «Хран» Олександр ПАСТУШЕНКО у свою чергу зазначив, що його організація підготувала проект постанови уряду про підтримку громадської та народної ініціативи щодо підготовки громадського резерву управлінських кадрів у системі виконавчої влади та місцевого самоврядування при формуванні та реалізації державної політики щодо забезпечення гарантій конституційних прав і свобод громадян України. «Ми пропонуємо сформувати в кожній адміністративно-територіальній одиниці ініціативні групи, до яких увійдуть не тільки представники громадянського суспільства, а й діючої влади, щоб разом розробити програми соціально-економічного і культурного розвитку кожної адміністративно-територіальної одиниці, розробити проекти бюджетів, інноваційних і інвестиційних програм», - сказав він.

Депутат Київської обласної ради, віце-президент ВГО «Велика рада» Григорій БОНДАРЕНКО зазначив, що членами організації є близько 4 млн. людей.

«Ми будемо добиватися, щоб рішення, які ухвалюються владою, були доступні і обговорені з населенням, щоб потім не було викривлень»,- сказав він.

Г.БОНДАРЕНКО також повідомив, що на з'їзді «Великої ради», який відбувся 16 квітня, обрано президента організації, яким став Сергій ОРЄХОВ. Також були обрані керівні органи «Великої ради».