16 квітня близько 70 вихованців дитячих будинків, сиріт, дітей, позбавлені батьківської опіки, вчилися розмальовувати писанки. У цьому їм допомагали знана писанкарка Зоя Сташук і волонтери компанії «Крафт Фудз Україна» і благодійного фонду «Приятелі дітей», які виступили організаторами цього заходу.

«Писанка – це символ, оберіг. Тому загадайте бажання, зобразіть його на яйці, і воно обов’язково збудеться», - сказав дітям Олександр Кудрик, директор фабрики з виготовлення чіпсів ТОВ «Чіпси Люкс», що є дочірнім підприємством ЗАТ «Крафт Фудз Україна». Коли діти почали малювати писанки, Олександр Кудрик разом з ними взявся до роботи.

Відео дня

Президент благодійного фонду «Приятелі дітей» Марина Криса розповіла, що акція «Великодні веселки» організовується вже третій рік: «На перший погляд може здатися: навіщо воно потрібно? Але такі мистецькі заходи змінюють цих дітей. Наприклад, у дитячому будинку «Любисток» є хлопчик Саша, який минулого року намалював на своїй писанці автомат. А цього року зобразив православний хрест. Він потрапив у дитбудинок три роки тому. Коли померли батьки, жив з бабусею, поки і вона не померла. Тоді його забрав дядько, але поводився з ним дуже погано – йшов кудись і закривав у будинку на кілька днів. Саша був, як налякане собача. Зараз уже змінився, спілкується з іншими хлопцями. Подібні заходи хороші ще й тим, що тут можна познайомитися з новими людьми, а не постійно сидіти в одному приміщенні».

Під кінець зустрічі перед дітьми виступила співачка Млада.

На прощання всі діти отримали подарунки від компанії «Крафт Фудз Україна».

*** ЗАТ «Крафт Фудз Україна» є українським підприємством, що належить до групи компаній Kraft Foods, - одного з найбільших у світі виробників продуктів харчування. ЗАТ «Крафт Фудз Україна» є одним із лідерів на ринку харчових продуктів України у категоріях кави, солоних снеків, печива та виробів із шоколаду.

Компанія працює в Україні з 1995 року. У складі підприємства: Тростянецька шоколадна фабрика «Україна» та дочірнє підприємство ТОВ «Чіпси Люкс». На сьогодні ЗАТ «Крафт Фудз Україна» налічує більш як 1300 працівників.

Із 2003 року «Крафт Фудз Україна» відповідає за розвиток бізнесу на ринку Молдови, з 2005 року - на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану, а з 2008 року - ще й на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії.

Торгові марки: «ВЕДМЕДИК «БАРНІ», TUC, OREO; «КОРОНА», MILKA; «ЛЮКС»; JACOBS, CARTE NOIRE; DIROL, HALLS, PICNIC.