Київ. 13 квітня. УНІАН. Заступник голови фракції «УДАР Віталія Кличка» в Київраді Наталя НОВАК не виключає, що завтра на сесії Київради може бути поставлено питання про відставку Олеся ДОВГОГО з посади секретаря Київської міської ради, але сумнівається, що для прийняття такого рішення є достатньо голосів.

Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, як зазначила Н.НОВАК, завтра має бути сесія Київради, і в порядку денному цього питання немає. У той же час, додала вона, в будь-який момент під час засідання «з голосу» може бути внесене питання щодо довіри секретарю Київської міської ради.

Відео дня

«Ми не виключаємо, що таке питання буде поставлене і, можливо, буде проголосоване», - зазначила депутат.

Разом з тим вона висловила сумнів, що на сьогодні є достатня кількість голосів для позитивного вирішення даного питання. За її словами, якби були такі домовленості, то тоді б не йшлося про можливість перенесення сесії Київради на пізніший термін. Н.НОВАК наголосила, що фракція «УДАР Віталія Кличка» готова голосувати за відставку О.ДОВГОГО, «але ми вважаємо, що паралельно має ставитись і питання про відставку Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, бо вони спаяні одним ланцюгом».

Відповідаючи на запитання журналістів, які є кандидатури на посади секретаря Київської міської ради в разі відставки О.ДОВГОГО, Н.НОВАК зазначила, що офіційно ніхто ніяких кандидатур не висував. За її словами, вона із здивуванням дізналася, що серед претендентів на цю посаду названо і її.

За словами Н.НОВАК, на сьогодні важко знайти таку кандидатуру на посаду секретаря Київради, яка була б «не задіяна в минулих махінаціях київської влади». «А якби, наприклад, це була кандидатура опозиційна, то це все одно, що уявити собі лева у стаї шакалів», - сказала вона.

При цьому депутат зазначила, що більшість Київради голосувала за роздачу земель та за інші питання, а тепер прийде новий секретар Київради і закличе тих, хто голосував за це, повернути все назад, територіальній громаді. Вона підкреслила, що такий розвиток подій неможливий.

У свою чергу директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр СЕРГІЄНКО вважає, що в разі, якщо О.ДОВГИЙ буде відправлений у відставку, то на посаду секретаря Київської міської ради буде запропонована кандидатура «власниці якоїсь там «Мандарин-плаза» чи «Експобанку», тобто тих, хто сидить на гачку, і вона буде штампувати рішення». «Це вже буде питання техніки, але де тут йдеться про самоврядування?», - додав він.