Київ. 7 квітня. УНІАН. Новостворена Конфедерація будівельників України (КБУ) планує одержати статус саморегульованої організації, аби очистити будівельний ринок від несумлінної конкуренції.

Про це повідомив голова Ради директорів Конфедерації будівельників України Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ сьогодні на прес-конференції УНІАН, озвучуючи основні цілі і завдання конфедерації.

«Ми хочемо навести порядок серед архітекторів, забудовників, будівельників від несумлінної конкуренції, яка іноді має місце», - сказав він.

Відео дня

Крім того, статус саморегульованої організації дасть змогу конфедерації давати рекомендації при видачі сертифікатів і ліцензій суб'єктам, задіяним у сфері будівництва.

Також серед завдань конфедерації Л.ПАРЦХАЛАДЗЕ бачить продовження роботи над законом про регулювання містобудівної діяльності, контроль над виконанням даного закону спільно з профільним міністерством, повернення довіри населення до інвестування в первинний ринок житла. Також КБУ планує організовувати участь України в міжнародних виставках у сфері будівництва, аби сприяти залученню іноземних інвестицій в галузь.

Голова Ради директорів відзначив, що організаційні моменти і реєстрація організації займуть 1-2 місяці. На сьогодні в конфедерацію входить більш як 700 холдингових компаній і асоціацій. Він додав, що КБУ об'єднує більш як 90% великих будівельних компаній України.

Л.ПАРЦХАЛАДЗЕ додав, що структура конфедерації складається з президента, віце-президентів, Ради директорів (входить 75 членів асоціацій), виконавчої дирекції (виконавчий директор – голова Наглядової ради Всеукраїнського союзу виробників будівельних матеріалів і виробів Іван САЛІЙ), академічної ради, третейського суду. Планується, що територіальні представництва конфедерації буде відкрито в 25 регіонах України.

Як повідомляв УНІАН, 5 квітня відбулися засновницькі збори Конфедерації будівельників України. Засновниками організації є Українська будівельна асоціація (УБА), Будівельна палата України і асоціація «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів і виробів».

Президентом конфедерації обрано почесного президента АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (м.Київ) Володимира ПОЛЯЧЕНКА, головою Ради директорів – голову Ради директорів УБА Лева ПАРЦХАЛАДЗЕ. Конфедерація матиме статус саморегульованої організації.