Київ, 6 квітня. УНІАН. Спілка дизайнерів України заявляє про рейдерську атаку з метою захоплення будівлі, що належить цій громадській організації.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили голова Спілки дизайнерів України Сергій ЧУЄВ, його заступник Юрій БОРИСОВ і юрист-консультант громадської організації Олександра СУББОТІНА.

"Це будівля 1957 року спорудження була передана Спілці ще у 80-х роках спеціальним актом", - сказав С.ЧУЄВ.

Відео дня

За його словами, до рейдерської атаки має відношення колишній директор фонду, створеного Спілкою дизайнерів для фінансової підтримки громадської організації. "У нас уже досить давно триває судова тяжба, і на 12 квітня призначено вже третє засідання апеляційного суду, але з найпершого засідання абсолютно кричущі порушення законодавства. Є матеріали, які підтверджують нашу правоту", - підкреслив він.

Зокрема, договір про передачу будівлі був укладений "заднім числом" і від імені іншого, а не діючого директора підприємства. Крім того, особовий рахунок був відкритий на 4 місяці пізніше, ніж підписання договору. "У той же час Господарський суд Києва визнав цей договір дійсним. Суд не прийняв до уваги очевидні факти шахрайства", - повідомила О.СУББОТІНА.

"Я хочу звернути увагу, що ми судимося з людьми, які стверджують, що вони цю будівлю будували в 2004 році, хоча є технічна документація, яка підтверджує, що ця будівля існує з 1957 року. Є багато доказів, зокрема відповіді різних інстанцій, що видають дозволи на будівництво, погоджувальну документацію і потім приймають в експлуатацію об'єкти. Виходячи з цього, на місці нашої будівлі нічого не будувалося, ніякі документи не видавалися. Що ще треба, щоб довести, що наша будівля продана незаконно?", - додала юрист.

Керівники Спілки дизайнерів України також заявили, що зараз одночасно з підготовкою до судового засідання готують відкриті листи до керівництва країни і Генеральної прокуратури. "Ми не збираємося зупинятися, і, звичайно, хочемо звернутися з відкритим листом до Президента як до гаранта Конституції і звернути його увагу на те, як порушуються конституційні права і норми законів щодо творчих спілок", - заявив С.ЧУЄВ.

"З втратою цієї будівлі стане проблематичним існування творчої спілки. І Спілка дизайнерів може стати першою творчою спілкою, що постраждає, а далі можуть постраждати й інші спілки", - припустив заступник голови Спілки дизайнерів Ю.БОРИСОВ.