Київ. 6 квітня. УНІАН. Фонд підтримки молодіжного і олімпійського плавання ініціює проект з очищення озер у містах України.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент Фонду Денис СИЛАНТЬЄВ.

За його словами, оскільки складовою здорового способу життя є чисте довкілля, Фонд виступив з ініціативою щодо організації та проведення соціального екологічного проекту з очищення водних ресурсів України. При цьому Д.СИЛАНТЬЄВ пояснив, що проект Н2O – фактично вимушений крок для подальшого розвитку й функціонування іншого проекту Фонду – Клубу дитячого плавання.

Відео дня

Колишній плавець нагадав, що Клуб дитячого плавання був створений в 2009 році й за цей час його відвідало більше 7 тис. дітей, які мали змогу безкоштовно навчитись плавати на відкритій воді у різних містах, зокрема Житомирі, Запоріжжі, Києві, Херсоні, Дніпропетровську. В 2011 році президент Фонду разом зі своїми однодумцями планує розширити географію клубу, щоб якомога більше дітей мали можливість у літній період відвідати безкоштовні тренування з плавання. Однак у процесі пошуку місця тренувань Фонд виявив, що більшість річок та озер України не придатні для проведення таких заходів. “Більшість пляжів не відповідають навіть мінімальним санітарним нормам для проведення занять з дітьми з метою оздоровлення та початкового навчання”, - сказав президент Фонду.

Враховуючи екологічний стан водних ресурсів України, зазначив Д.СИЛАНТЬЄВ, Фонд підтримки молодіжного і олімпійського плавання виступив з ініціативою провести соціальний екологічний проект Н2O. Він має на меті підготувати територію для проведення Клубу дитячого плавання, виховання дбайливого ставлення до природи й водних ресурсів серед населення, привернути увагу суспільства до екологічних проблем країни та підвищити рівень екологічної освіченості та поінформованості громадян, що надасть можливості для розвитку нових звичок і стилю життя, які не шкодять довкіллю.

Д.СИЛАНТЬЄВ розповів, що у рамках проекту планується очищення озер у Києві, Харкові, Івано-Франківську. Він додав, що результати роботи з очищення озер можна буде побачити вже влітку цього року на відкритті Клубу дитячого плавання.