Київ. 29 березня. УНІАН. Співробітники авіакомпанії “Українські вертольоти” застерігають від політичних спекуляцій навколо перебування миротворчого контингенту Збройних сил України у Кот-д'Івуарі.

Про це йдеться у зверненні працівників авіакомпанії “Українські вертольоти” до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, яке було оприлюднене сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Безумовно, миротворча діяльність українців у Кот-д'Івуарі пов'язана з певним ризиком. Але це ризик усвідомлений, добровільний. Він заснований, перш за все, на розумінні величезної важливості і незмірної користі, які ми приносимо людям в Кот-д'Івуарі”, - йдеться у зверненні.

Відео дня

На жаль, відзначають в авіакомпанії “Українські вертольоти”, “деякі недобросовісні політики в Україні намагаються використати як розмінну монету роботу наших співвітчизників у миротворчій місії ООН”.

На думку експертів, деякі політики “спекулюють на почуттях природної тривоги за здоров'я і життя наших співгромадян у Кот-д'Івуарі”.

“Прикриваючись гарним словом, пафосно вимагають виведення наших миротворців з Кот-д'Івуару, одностороннього розриву міжнародних договорів. Таким чином, через засоби масової інформації вони намагаються підвищити свій сумнівний рейтинг у майбутніх виборців. Їх провокаційні заяви не тільки безвідповідальні, але є яскравим прикладом зради наших вертолітників, зради цивільного населення Кот-д'Івуару. Подібні політики є в будь-якому суспільстві, але вони не повинні похитнути прагнення України інтегруватися у миротворчі процеси цивілізованого співтовариства. Кроку назад не повинно бути”, - наголошується у зверненні.

“Тому для нас, співробітників авіакомпанії “Українські вертольоти”, які усвідомлювали весь трагізм ситуації, що склалася в Кот-д'Івуарі, природним є повна підтримка і схвалення Вашого рішення як Президента України, як Верховного Головнокомандувача про направлення вертолітної техніки і військовослужбовців Україні для посилення місії ООН у Кот-д'Івуарі”, - також заявляють вертолітники.

На переконання експертів, “присутність наших військових вертолітників є тим фактором, який стримує агресію протиборчих сторін, і значення цього фактору неможливо переоцінити”.

“Самовіддана робота цивільних і військових пілотів і техніків з України здобула заслужену подяку і шану, як значної частини населення Кот-д'Івуара, так і керівництва ООН”, - наголосили співробітники авіакомпанії “Українські вертольоти”.

Як заявив 25 березня в ефірі програми “Шустер Live” на Першому національному телеканалі голова комітету ВР з питань національної безпеки Анатолій ГРИЦЕНКО, рішення про направлення контингенту Збройних сил України у Кот-д’Івуар для участі у миротворчій місії ООН ставить під загрозу життя українських військових.

Також А.ГРИЦЕНКО повідомив, що “у Кот-д’Івуар вже викрадено трьох громадян України – працівників цивільної компанії “Українські вертольоти”.

Політик звернувся до Президента України з вимогою вивести український військовий контингент сил місії ООН з Кот-д`Івуару.