Київ. 28 березня. УНІАН. Представник компанії «Гоойоорд Б.В.», яка є співвласником житлового будинку по вул. Івана Франка, 34/33 у Шевченківському районі Києва, Олександр ГАВРИШ заявляє, що сім'ю ПАВЛИЧЕНКІВ із їхньої квартири в цьому будинку ніхто не виселяв, а їхнє майно знаходиться на складі по вул. Магнітогорській, 5.

Про це Р.ГАВРИШ повідомив на прес-конференції в УНІАН, коментуючи заяву Дмитра ПАВЛИЧЕНКА про незаконне руйнування їхньої квартири і конфіскацію майна.

О.ГАВРИШ пояснив, що компанія «Гоойоорд Б.В.» володіє приміщеннями загальною площею близько 300 кв. м у третьому парадному на 2-му, 3-му і 4-му поверхах чотириповерхового житлового будинку.

Відео дня

Він додав, що Д.ПАВЛИЧЕНКО володіє квартирою на першому поверсі в цьому ж парадному, до якої в 2002 році була прибудована прибудова, не пов'язана з квартирою. При цьому житловий будинок є пам'ятником архітектури, в ньому розташовані як житлові, так і нежитлові приміщення, якими володіють близько 15 власників.

О.ГАВРИШ відзначив, що судові тяжби щодо прибудови почалися в 2003 році. За словами представника співвласника житлового будинку, влітку 2010 року Шевченківський районний суд за позовом вищезгаданої компанії виніс постанову про знесення прибудови на підставі відсутності дозвільної документації на її будівництво. Прибудова була знесена в грудні 2010 року, а майно, що було в ній, було передане на відповідальне зберігання на склад військової частини по вул. Магнітогорській, 5.

За даними представника компанії, Д.ПАВЛИЧЕНКУ було неодноразово повідомлено про місцезнаходження його майна листами і телеграмами. За словами О.ГАВРИША, з квартири Д.ПАВЛИЧЕНКА ніхто не виселяв, при цьому він не проживає в цьому будинку, а здає квартиру під офіс.

На думку представника співвласника будинку, прибудова призвела до появи капітальної тріщини в будинку, а також просідання грунту під третім парадним.

Він повідомив, що компанія замовила експертизу і за свій рахунок здійснює укріплення стін будинку.

«Моє завдання – привести третє і четверте парадне в належний стан. У нас в третьому парадному є нежитлові приміщення, які здаються в оренду. Я особисто переживаю за безпеку тих людей, які там перебувають. Ні його (Д.ПАВЛИЧЕНКА – УНІАН) квартира, ні його майно мене абсолютно не цікавлять», – сказав О.ГАВРИШ.

Він зазначив, що компанія не зацікавлена в придбанні будь-яких приміщень в будинку. «Жодного наміру викупити будь-яку іншу квартиру у нас не було», – сказав О.ГАВРИШ.

Як повідомляв УНІАН, у лютому ц.р. київська родина ПАВЛИЧЕНКІВ повторно звернулася до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з проханням втрутитися в ситуацію з незаконним руйнуванням їхньої квартири і конфіскацією майна. Як заявляв Д.ПАВЛИЧЕНКО, впродовж тривалого часу представництво нідерландської фірми «переслідує мене і мою сім'ю з метою забрати у нас квартиру». «13 грудня 2010 року безперервний тиск з боку нідерландської фірми переріс у небачене беззаконня, в якому також взяли участь судові виконавці та співробітники міліції Шевченківського району м. Києва», – заявив киянин. «Вони викинули мене і мою сім'ю з власної квартири, вивезли в невідомому напрямку всі наші речі, включаючи речі нашої 6-річної дитини», – заявив Д.ПАВЛИЧЕНКО. Він розповів, що сім'я досі не може не лише повернути своє майно, а й навіть одержати до нього доступ для огляду. Д.ПАВЛИЧЕНКО також сказав, що звернувся до суду, проте суддя Шевченківського райсуду Києва вже впродовж двох місяців не розглядає подані заяви.

Зараз Д.ПАВЛИЧЕНКО і його син затримані міліцією за підозрою у вбивстві судді Шевченківського районного суду Сергія Зубкова. Суддю було вбито в під'їзді його будинку по вул. Голосіївській в Києві ввечері 21 березня. На його тілі було виявлено вогнепальні поранення і три ножові поранення.

Водночас, правозахисник-журналіст Володимир ШИРОЧЕНКО вважає, що Д.ПАВЛИЧЕНКА «підставили».