Київ. 25 березня. УНІАН. Дружина палестинського інженера, котрий у лютому зник в Україні, а пізніше опинився в ізраїльській в'язниці, Дірара АБУСІСІ Вероніка АБУСІСІ заявляє, що ізраїльський суд досі не пред'явив її чоловіку офіційні звинувачення.

Про це В.АБУСІСІ сказала на прес-конференції в УНІАН.

«Пройшло вже шість судових засідань, а офіційного звинувачення досі немає», - сказала вона.

Відео дня

За словами В.АБУСІСІ, заступник генерального прокурора Ізраїлю клопотав про те, щоб продовжити строк арешту її чоловіка.

Як повідомив адвокат об'єднання «Укрінюрколегія» Андрій КИРІЄНКО, який захищає інтереси В.АБУСІСІ та її чоловіка, офіційне звинувачення суд планує висунути після 17 квітня.

В.АБУСІСІ також повідомила, що її чоловік має «великі проблеми із здоров'ям».

Крім того, вона заявила, що не почувається в безпеці в Україні. «Мій чоловік зник у демократичній країні, де є камери спостереження на вокзалах і в аеропортах, багато міліції. Це не Мозамбік, це демократична держава з певними етичними і політико-правовими нормами, але я не відчуваю себе в безпеці», - сказала В.АБУСІСІ.

Вона також упевнена, що з території України її чоловіка викрала ізраїльська спецслужба «Моссад», оскільки зараз він знаходиться саме в цій країні.

В.АБУСІСІ зазначила, що на сьогодні ні компетентні органи Ізраїлю, ні України офіційно не підтвердили, що її чоловік знаходиться в ізраїльській в'язниці.

Вона також повідомила, що сьогодні відвідала посольство Ізраїлю в Україні і надала докази свого адвоката в Ізраїлі про те, що її чоловік дійсно знаходиться в цій країні, і стосовно нього проводяться слідчі заходи. «Мені відповіли, що коментарів немає», - сказала В.АБУСІСІ.

Крім того, В.АБУСІСІ повідомила, що шестеро її дітей, котрі є громадянами України, знаходяться в Секторі Газу.

Як повідомляв УНІАН, 21 березня ізраїльський сайт Israelinfo повідомив, що Держава Ізраїль вперше визнала свою причетність до викрадання палестинського інженера Д.АБУСІСІ, зниклого на території України в середині лютого. Визнання відбулося під час слухань, які проходили минулого четверга в мировому суді Петах-Тікві. Заступник голови суду Лея ЛЕВ-ОН частково зняла заборону на публікацію інформації про цю справу і дозволила обнародувати той факт, що Д.АБУСІСІ був заарештований «з метою розслідування» і знаходиться в ізраїльській в'язниці.

Про зникнення Д.АБУСІСІ 23 лютого заявила його дружина Вероніка. За її словами, її чоловік виїхав з Харкова до Києва, проте, як з'ясувалося пізніше, в ніч на 19 лютого, за словами провідника вагону №6, двоє невідомих висадили Д.АБУСІСІ з потягу на одній із станцій.

10 березня в Департаменті зв'язків з громадськістю МВС України повідомили про перевірку інформації про Д.АБУСІСІ.

11 березня СБУ заявила про намір звернутися в регіональне Управління Верховного комісаріату ООН у справах біженців з приводу інформації про викрадення громадянина Палестини Д.АБУСІСІ.

22 березня керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Олександр ДИКУСАРОВ повідомив, що в МЗС України буде запрошений керівник дипломатичної установи Держави Ізраїль в Україні для отримання офіційних роз'яснень з приводу цього інциденту. МЗС поки що не одержало офіційної інформації від ізраїльської сторони.