Київ. 24 березня. УНІАН. Олег ДРЮКОВ, який вважає себе генеральним директором ТОВ «ГМСІ», керівника бізнес-центру «Євразія» в Києві, вважає незаконним рішення Господарського суду Києва про передачу 99,99% статутного капіталу ТОВ «ГМСІ» АТ «БТА Банк» (Казахстан).

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

 

Відео дня

О.ДРЮКОВ відзначив, що ввечері 21 березня в офіс компанії прийшли представники «БТА Банку» з документами, які нібито підтверджують їх стосунок до ТОВ «ГМСІ».

Він повідомив, що ці люди заблокували рух коштів на рахунках компанії, унеможлививши платежі, які сприяють роботі бізнес-центру «Євразія», що на вулиці Жилянській, 75-а (загальною площею понад 33 тис. кв. м).

Як пояснила адвокат О.ДРЮКОВА Надія РЕМІЗОВСЬКА, в 2007 році «БТА Банк» (тоді – «Банк ТуранАлем») видав кредит третім особам під заставу корпоративних прав ТОВ «Терра-Кепітал», правонаступницею якого є компанія «ГСМІ».

За словами адвоката, цього ж року договір застави припинив дію на підставі рефінансування заборгованості за кредитним договором, при цьому частину кредиту було погашено позичальником, а частину – на підставі поступки переведення боргу - переведено на іншу компанію.

«Таким чином, зобов'язання за кредитним договором позичальника, що його забезпечували заставою корпоративних прав, припинилися», - додала вона.

При цьому згідно із законодавством, якщо припинилися зобов'язання з кредиту, припиняється і застава, пояснила Н.РЕМІЗОВСЬКА.

Адвокат відзначила, що в грудні 2010 року Господарський судна Києва задовольнив вимога «БТА «Банку», який подав позов про порушення умов застави, про визнання права власності на 99,99% статутного капіталу ТОВ «ГМСІ». При цьому компанія була позбавлена можливості подати апеляцію на дане рішення.

Водночас до державного реєстру юридичних і фізичних осіб було внесено зміни щодо нового директора ТОВ «ГМСІ», а станом на 22 березня ц.р. засновники компанії не змінилися.

Адвокат повідомила, що постановою Господарського суду міста Києва від 15 березня ц.р. було накладено арешт на будівлю офісного центру "Євразія" з передачею на відповідальне зберігання представникам казахстанського АТ «БТА БАНК», причому можливість цього не передбачена чинним господарським процесуальним законодавством України. При цьому 22 березня суд ухвалив стягнути з ТОВ «ГМСІ» близько 1,5 млрд. грн. штрафних санкцій за порушення застави корпоративних прав.

Н.РЕМІЗОВСЬКА додала, що на судовому засіданні 22 березня вона не змогла бути присутньою через те, що вся довіреність була анулювана у зв'язку з присутністю нового керівництва компанії.

«На сьогодні є судові рішення, на підставі яких накладено і арешт на будівлю, і арешт безпосередньо на частки в статутному капіталі. Ми однозначно це вважаємо абсолютно незаконними», - сказала адвокат.

Н.РЕМІЗОВСЬКА повідомила, що має намір оскаржити дії реєстратора про внесення змін про нового керівника ТОВ «ГМСІ», оскільки вважає його призначення незаконним

При цьому О.ДРЮКОВ відзначив, що в Генеральну прокуратуру України, прокуратуру Києва і прокуратуру Святошинського району подано заяви про порушення кримінальної справи щодо «розкрадання чужого майна, а також винесення заздалегідь незаконного судового рішення» щодо судді, яка ухвалювала рішення, а також юридичної компанії, яка обслуговувала в даній справі «БТА Банк».

За словами О.ДРЮКОВА, компанію створено в 1995 році в Києві. В управлінні і власності у компанії перебуває БЦ «Євразія» в Києві. Він наголосив, що засновниками ТОВ «ГМСІ» є дві кіпрські компанії – «Урбас Індастріал Лімітед» і «Батітрав Ресорсез Лімітед». За його словами, компанія не має жодного стосунку до казахського бізнесмена Мухтару АБЛЯЗОВА, який перебуває в розшуку.