Київ. 24 березня. УНІАН. У Криму укладено угоду на управління готелем з міжнародним готельним оператором Hyatt

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим – міністр курортів і туризму АРК Георгій ПСАРЬОВ.

«Досягнуто угоду з одним із готелів Південного берега Криму про розміщення ще одного мережовика. Hyatt також буде в Криму. На сьогодні є робоча група, яка працюватиме над проектом цього готелю», – сказав міністр.

Відео дня

Він уточнив, що готель буде розташовано на базі санаторію «Айвазовський» у Партеніті.

Міністр сказав, що провів переговори про входження на готельний ринок Криму міжнародних операторів Mariott, а також найближчим часом готують зустріч з основними мережевими міжнародними операторами.

Г.ПСАРЬОВ також повідомив, що сьогодні ведеться будівництво другого корпусу готелю Radisson в Алушті.

За даними міністра, в Криму працює більш як 2 тис. готелів і міні-пансіонатів, 74 SPA-комплексів. Більш як 300 кримських оздоровниць і готелів відремонтували свій номерний фонд, 160 об'єктів розміщення провели повну реконструкцію.

Він уточнив, що цього року більш як 30 готелів мають намір пройти категорізацію на зірковість, на даний момент зірковість присвоєно лише 15 готелям.

Г.ПСАРЬОВ відзначив, що зараз проводиться інвентаризація готелів, що як існують, так і будуються, основний масив роботи планується виконати цього року.

За даними міністра, до початку курортного сезону бізнес інвестував в будівництво готелів більш як 1,5 млн. грн., що на 40% більше, ніж минулого року.

В цілому на розвиток туристичної галузі з бюджету цього року виділено 7,2 млн. грн., зокрема близько 3 млн. грн. – на іміджеві заходи. У 2010 році на туристичну галузь було виділено близько 3 млн. грн.

Довідка УНІАН. Hyatt – один із найбільших світових готельних операторів, управляє мережею з 211 готельних комплексів і курортів. До міжнародної готельної мережі Hyatt International входять чотири основні бренди готелів «Hyatt»: «Hyatt Regency», «Grand Hyatt», «Park Hyatt» і «Hyatt Resorts».