Сергій ЛАРІН.

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Найвагоміші досягнення у 2010 році: У 2010 році мені було надано високу довіру Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем, і я був призначений на посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. Разом із командою однодумців та при серйозній підтримці населення нам вдалося створити програму соціально-економічного розвитку «Центральний регіон-2015», мета якої – перетворити Кіровоградщину із сировинної області на потужний переробний регіон. Торік ми запустили програму «Купуй кіровоградське!» - для підтримки місцевого виробника. І проект «Гаряча лінія», щоб люди могли інформувати владу про свої проблеми і оперативно отримувати допомогу. Ми створили мережу соціальних магазинів, реставрували краєзнавчий музей, вручили десятки автомобілів ветеранам, добудували онкологічний диспансер і відкрили новий корпус Школи мистецтв. 

Відео дня

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети:  У житті, щоб досягати поставлених цілей і бути успішним, варто працювати 12 годин. І неважливо, яка це буде частина доби – перша або друга.

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху: Долати будь-які труднощі й не втрачати голову в моменти успіху мені допомагають мої батьки, дружина та діти. Вони мої ангели і мої охоронці.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві: У дитинстві мені хотілося бути футболістом, а в юності – артистом, і навіть хотів вступати до Щукінського училища.

Чи є у Вас мрія, яка поки не здійснилася: Я людина мети, і у мене немає довгострокової мрії або завдання. Я ставлю мету і рухаюся до її виконання крок за кроком. Так от, моя середньострокова мета – зробити Кіровоградщину кращою областю.

Бути сьогодні успішним – це… по життю я прагну бути успішним. Багато що виходило, трохи менше – не виходило. І я думаю, що успішна людина – це той, хто вміє перетворювати мрію на мету, має сміливість не лише говорити, а й досягати наміченого, як би важко це не було.

Яка подія у Вашому житті пов’язана із цифрою 15: Цифра 15 входить у назву нашої обласної програми «Центральний регіон–2015», яка спрямована на комплексний соціальний і економічний розвиток Кіровоградщини. В її основі – базові президентські реформи, розробки місцевих фахівців і пропозиції від двадцяти тисяч жителів – від обласного центру – до маленького села. А ще у п'ятнадцять років я вступив до технікуму, тому що треба було отримувати професію і заробляти стипендію.

Чи вірите ви у щасливі та нещасливі числа? Якщо вірите – які числа для вас щасливі: Не можу сказати, що сьогодні у мене є якесь щасливе число. А ось у дитинстві моїми улюбленими числами були три і сім.

Чи носите Ви якийсь талісман: Носити не ношу, але за моєю спиною завжди стоїть фото моїх батьків.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном: У мене немає фрази, яку я говорю собі вранці або перед сном. Коли я почну сам із собою розмовляти, то зрозумію, що, напевно, пора на відпочинок. Поки що, слава Богу, не до того.

Якби у Вас була можливість «почати все з нуля », що саме Ви змінили б у своєму житті: А який сенс?! Особливо після того, як я був номінований на програму «Людина року»?!

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо таки в грошах, то чому: Щастя – це, коли дерева були великі…

Продовжіть фразу "Дайте мені точку опори і я..." У мене є точка опори – це довіра Президента. І я прагну стати точкою опори для тих, хто хоче для Кіровоградщини змін на краще.

Кому в цьому житті Ви заздрите: Заздрість буває різна. Я, наприклад, завжди радію за інших успішних людей, коли у них щось добре виходить, і прагну зробити так само, або навіть краще. З цього приводу розповім вам одну історію, адже у нас якраз Рік кота. Встає вранці успішний чоловік, снідає зі своїми рідними людьми, збирається на улюблену роботу. І раптом, озираючись на спальню, бачить, як згорнувшись клубочком, на ліжку солодко спить кіт... І тоді він позаздрив своєму коту.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік: У мене немає недоліків. Хіба що моя невгамовна енергія, яка не дає спокою ні мені, ні людям, які мене оточують. Ще у дитинстві вчителька сказала моїй мамі: «Хороший у вас син, але непосидючий!».

Скільки разів на день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо: Головне, не скільки разів ти дивишся у дзеркало, а щоб побачене тебе не засмучувало!

В якому віці Ви вперше закохалися: У дитячий садок я не ходив, тому вперше закохався у школі, у свою однокласницю із яскравим бантом.

Чи є у Вас улюблена книга: У кожному віці у мене були свої улюблені книги. У дитинстві я захоплювався фантастикою і пригодами, а в юності – книгами про комунікацію, того ж Дейла Карнегі. Сьогодні ж серед книг, які я читаю, роботи Лі Якокка «Кар'єра менеджера», Харві Маккея «Як вціліти серед акул» і Акіо Моріти «Зроблено в Японії». Вони допомагають мені у роботі. Майже завжди у мене з собою і книга Леоніда Філатова «Про Федота-стрільця».

Ваш улюблений афоризм: «Ваше життя псують не ті люди, яких ви звільнили, а ті, яких ви не звільнили».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником: Дружба – це доволі серйозно, і у цьому житті у нас не так багато друзів, як комусь може здатися. Взагалі, я вважаю себе людиною комунікабельною, і думаю, що зміг би познайомитися із будь-яким історичним персонажем. А ось з ким хотів би – інше питання. Втім, всі історичні постаті, що досягли тієї або іншої вершини, гідні того, щоб переймати їхній досвід. Спілкуючись, збагачуєшся усіма знаннями, які накопичило людство. Мабуть, серед історичних осіб мені понад усе цікавий Олівер Кромвель. Хоча, хто його знає, окрім нас з вами та героїв фільму «День виборів»?!

Якби Ви стали Президентом України, що зробили б у першу чергу: У нас є Президент України.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що найбільшою помилкою: Пам'ятаєте, як у Булгакова? Найбільші досягнення у мене попереду.

Що принесло особисто Вам перше десятиріччя XXI століття: Перші десять років нового тисячоліття не були простими для України. Хтось чекав від двохтисячного року апокаліпсису, хтось небувалого злету. У роки змін країна пережила економічний підйом, революцію, світову фінансову кризу... Мені, як політику, за ці роки довелося побачити обидві сторони медалі – побувати і в опозиції, і при владі. Я думаю, що всі ми вийшли із цих випробувань загартованими, отримавши певний досвід, який допоможе жити і успішно працювати далі.

Що для Вас найкращий відпочинок: Звичайно, це спорт – баскетбол, футбол, просто фізичні навантаження на тренажері.

 

Едуард МАТВІЙЧУК.

Голова Одеської обласної державної адміністрації.

Найвагоміші досягнення у 2010 році: Нам вдалося, незважаючи на дуже важкі вибори, утримати в області суспільний спокій і соціальний мир. Ми консолідували еліти області, об’єднали всі здорові сили довкола курсу реформ Президента, сформували ефективну вертикаль влади як інструмент вирішення актуальних проблем соціально-економічного розвитку області задля благополуччя людей.

Ваш життєвий девіз: Бути чесним перед собою і відстоювати власні моральні та етичні позиції в будь-якій ситуації.

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху: Я не зробив нічого підлого, мої помисли чисті, і це дає силу, віру і впевненість.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві: Олімпійським чемпіоном.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилася: У моєму віці люди не мріють, я впевнений в тому, що як губернатор знаходжуся на правильному шляху, дуже багато планів, і я хочу побачити їх реалізацію. Я часто згадую мого діда, вчителя сільської школи, на знак пошани до якого люди при зустрічі знімали шапки. Це був показник шанування результатів його роботи. І я хотів би через ставлення людей до мене бачити результати моєї роботи.

Бути сьогодні успішним – це… Я точно знаю, що людина, яка чогось досягнула в житті, повинна завжди залишатися собою і не забувати про відповідальність перед тими людьми, яким менш поталанило в житті.

Чи вірите ви у щасливі та нещасливі числа? Якщо вірите – які числа для вас щасливі: У мене немає щасливих або нещасливих цифр, але є день тижня, в який дуже часто нічого не виходило – це середа.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном: Прокинувшись вранці, я кажу собі «Треба! Треба йти і робити свою справу заради людей, які цього від нас чекають».

Якби у Вас була можливість «почати все з нуля », що саме Ви б змінили у своєму житті: Я зробив би все так само.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо таки у грошах, то чому: Щастя в гармонії з внутрішнім світом, зі своїми цінностями, з самим собою.

Продовжіть фразу "Дайте мені точку опори і я..." Закінчу ті справи, яких чекають від мене, як від губернатора.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік: Внутрішня порядність, яку часто тлумачать як слабкість та вміння шукати компроміси.

Скільки разів на день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо: Раніше взагалі не дивився, а зараз, у зв'язку з роботою повинен уважно стежити за тим, як виглядаю, чи все у порядку. Хоча з віком бачу в дзеркалі все менше утішливого.

В якому віці Ви вперше закохались: У 17 років.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка: «Зоряний годинник людства» Стефана Цвейга, «Нічний політ» Антуана де Сент-Екзюпері.

Ваш улюблений афоризм: Ми відповідаємо за тих, кого приручили.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником: Наполеон.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою: Головне досягнення – це те, що я завжди залишаюся самим собою, а найбільша помилка – те, що я надмірно довіряю людям.

Що для Вас найкращий відпочинок: Спілкування з друзями.

 

Михайло ПАПІЄВ.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації.

Народився 1 жовтня 1960 року в Запоріжжі.

09.1977 - 05.1982 Студент Чернівецького державного університету за фахом фізик, викладач.

05.1982 - 08.1983 Служба в лавах Радянської армії.

08.1983 - 06.1984 Студент Чернівецького державного університету за фахом фізик, викладач.

07.1984 - 10.1986 Інженер-метролог, Чернівецьке виробниче об’єднання «Електронмаш».

10.1986 - 01.1990 Представник Державного прийому продукції, Чернівецьке виробниче об’єднання «Електронмаш».

01.1990 - 04.1993 Голова кооперативу «Альянс», директор МПО «Альянс».

04.1993 - 04.1997 Генеральний директор виробничого об’єднання «Альянс», асоціація з виробництва легкових і спеціалізованих автомобілів «Таврія».

04.1997 - 08.1997 Генеральний директор науково-виробничого підприємства «Полімермаш».

08.1997 - 08.2000 Заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

11.2000 - 04.2002 Секретар Чернівецького обласного комітету СДПУ(о).

05.2002 - 01.2003 Народний депутат України.

11.2002 - 02.2005 Міністр праці та соціальної політики України.

04.2005 - 07.2006 Голова Координаційної ради всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська соціальна рада».

08.2006 - 12.2007 Міністр праці та соціальної політики України.

11.2007 - 04.2010 Народний депутат України.

03.2010 - до цього часу Голова Чернівецької обласної державної адміністрації.