Київ. 3 березня. УНІАН. 12 березня в Києві відбудеться 2-а Олімпіада бойових мистецтв.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент Міжнародного союзу бойових мистецтв Геннадій ЧМІЛЕНКО.

Він розповів, що на Олімпіаді будуть представлені такі види спорту, як бойове самбо, кіокушин карате, комбат дзю-дзюцу, боротьба Кураш, рукопашний бій, сумо, хортинг, кунгфу Саньда, тхеквондо. Окрім змагань у цих дисциплінах у рамках Олімпіади відбудеться «вечір рекордів» за участю богатирів-стронгменів.

Відео дня

За інформацією Г.ЧМІЛЕНКА, в Олімпіаді візьмуть участь спортсмени з близько 35 країн світу. Організаторами змагань виступили міністерство освіти та науки, молоді та спорту України, Національний Олімпійський комітет України, Міжнародний союз бойових мистецтв.

Відповідно до регламенту, 12 березня о 12:00 почнуться попередні поєдинки, які відбудуться в спортивному комплексі Національного технічного університету "КПІ". А о 19:00 почнеться урочисте відкриття, а також фінальні, титульні поєдинки і виступ стронгменів. Це шоу відбудеться у виставковому комплексі "АККО Інтернейшинл" за адресою: пр. Перемоги 40-б.

Генеральний спонсор Олімпіади, директор групи страхових компаній «Іллічівська» Юрій ГРИШАН на прес-конференції зазначив, що організація подібних спортивних заходів у Києві почалася в 2006 році, коли вперше в Україні пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин карате. За його словами, за ці роки організація таких змагань істотно вдосконалилася, а самі українські спортсмени вийшли на якісно новий рівень. Ю.ГРИШАН сказав, що останніми роками 5 українців стали чемпіонами світу й ще 10 – призерами чемпіонатів у різних бойових дисциплінах.