Київ. 3 березня. УНІАН. Загальнонаціональний юридичний журнал "Право України" з 2011 року видаватиметься не лише українською, а й російською та англійською мовою.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив головний редактор журналу, доктор юридичних наук, академік Національної академії правових наук України Олександр СВЯТОЦЬКИЙ.

"Журнал видається з 1922 року. Його мовою дотепер була виключно українська. Але процеси глобалізації, які відбуваються у світі, примушують держави, науку, право вийти за межі національні, це об'єктивно, адже, знаходячись в замкнутому колі, неможливо розвиватися, прогресувати. Тому власне, керівні органи юридичного журналу — наукова рада та редакційна колегія ініціювали програму і з січня 2011 року ми розпочали вихід на трьох мовах", - сказав О.СВЯТОЦЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, всі переклади вважатимуться офіційними і зможуть використовуватися для захисту прав українських громадян за межами України.

Головний редактор журналу також повідомив, що "Право України" з цього року поширюватиметься у 85 країнах світу, які є учасниками Організації Об'єднаних Націй.

Довідка УНІАН. Юридичний журнал "Право України" видається з 1922 р. Його засновниками є Міністерство юстиції України, Конституційний Суд України, Верховний Суд України, Вищий господарський суд України, Генеральна прокуратура України, Національна Академія правових наук України; Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого, Інститут держави і права ім. В.М.Корецького НАН України, Всеукраїнська громадська організація "Спілка адвокатів України", трудовий колектив редакції журналу "Право України".

Журнал виходить щомісяця. На сторінках видання публікуються науково-теоретичні та практичні матеріали з актуальних загальнотеоретичних та галузевих правових питань, правозастосовної практики, пропозиції до законодавства, зарубіжний правовий досвід, матеріали з конституційної, судово-правової та адміністративно-правової реформ, а також з практики Європейського суду з прав людини, Конституційного, Верховного, Вищого господарського, Вищого адміністративного судів України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, міжнародного комерційного арбітражу, третейських судів тощо.