Київ. 1 березня. УНІАН. Продюсер співачки Міки НЬЮТОН Тимофій НАГОРНИЙ виступає проти її участі у повторному відборі на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2011», що відбудеться 3 березня.

Про це Т.НАГОРНИЙ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Я зустрічався вчора з керівництвом НТКУ, я попросив надати нам звинувачення, що ми порушили правила. Вони сказали, що ми нічого не порушили”, - сказав Т.НАГОРНИЙ.

Відео дня

У свою чергу, Міка НЬЮТОН заявила, що готова знову пройти відбір.

“Я хочу вам сказати, що я артистка, я можу зараз вам заспівати, увечері. Я можу співати дві години поспіль, три, тиждень, два. Я людина, якій завжди потрібна сцена. Те, що запропонували мені НТКУ (взяти участь у переголосуванні – УНІАН) - для мене завжди радість, тому що знову можна побачитись з глядачами, я прийду і заспіваю. Але Тимофій чомусь категорично проти”, - сказала Міка НЬЮТОН.

Водночас, Міка НЬЮТОН та Т.НАГОРНИЙ звернулися до Першого Національного телеканалу з проханням надати юридичні аргументи щодо необхідності повторного відбору.

На думку Т.НАГОРНОГО, у Міки НЬЮТОН немає жодних підстав чи зобов`язань брати участь у «супер-фіналі» на НТКУ, який попередньо запропоновано провести 3 березня 2011 року. Окрім того, продюсер і співачка категорично проти формулювання, що у відборі мали би брати участь лише три фіналісти.

Т.НАГОРНИЙ також зазначив, що Міка НЬЮТОН була визнана переможцем національного відбору у всіх трьох категоріях голосування: SMS, онлайн, оцінки журі. Наразі, незважаючи на провокації з боку конкурентів, артистка готує композицію для подання на конкурс «Євробачення-2011» до 10 березня, сказав продюсер.

За його словами, над піснею Angel працюють найкращі музиканти України та міжнародні музичні експерти. Окрім того, до участі співачки в «Євробаченні» будуть залучені міжнародні режисери-постановники. Вже зараз команді Міки НЬЮТОН надходять пропозиції щодо надання спонсорської допомоги для участі у конкурсі від провідних туристичних агенцій країни та відомих національних компаній, заявив Т.НАГОРНИЙ.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого 2011 року відбувся фінал конкурсу з відбору учасника від України на пісенний конкурс «Євробачення». Переможця серед 19 учасників фіналу визначали шляхом SMS-голосування (45% голосів), інтернет-голосування (10%) і голосами журі (45%). У сумі найбільшу кількість балів одержала Міка НЬЮТОН. На другому місці опинилася Злата ОГНЄВІЧ, на третьому - ДЖАМАЛА.

28 лютого в інтерв’ю “Українській правді” заступник глави Адміністрації Президента Ганна ГЕРМАН заявила, що наполягатиме на розслідуванні проведення відбору кандидатури від України на “Євробачення”.

Того ж дня Національна телекомпанія України повідомила, що 3 березня на Першому національному телеканалі відбудеться переголосування за фіналістів національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2011».

«Після проведення фіналу національного відбору громадськість неоднозначно сприйняла підсумкові результати. Надходить безліч звернень глядачів, в яких ставляться під сумнів результати фіналу національного відбору», - йдеться в повідомленні.

«Щоб зняти непотрібний ажіотаж, Національна телекомпанія України виступає з ініціативою до цих трьох учасників з пропозицією виступити у четвер, 3 березня 2011 року, з 21.30 до 23.00 в прямому ефірі Першого Національного. Під час проведення ефіру буде відкрита лінія для SMS-голосування. Причому, враховуватиметься лише один голос з одного телефонного номера. Номер телефону, на який прийматимуться SMS на підтримку виконавців, буде оприлюднений з моменту початку трансляції», - наголошувалося у повідомленні.