Київ. 1 березня. УНІАН. Людиною року в українському християнстві у 2010 році став президент Міжнародної благодійної фундації «Отчий Дім» Роман КОРНІЙКО.

Про це голова Всеукраїнської громадської організації «Спілка християнських письменників України» Костянтин ШАПОВАЛОВ повідомив на прес-конференції в УНІАН.

 

Відео дня

За його словами, спілка з 2007 року проводить опитування у номінації «Людина року в українському християнстві». У голосуванні можуть взяти участь виключно голови християнських конфесій та об'єднань України, а також християнські видавництва.

К.ШАПОВАЛОВ наголосив, що цього року спостерігався підвищений інтерес до номінації та активність у голосуванні. Так, проголосувало 16 голів християнських конфесій та об'єднань та 21 видавництво.

Керівник спілки зауважив, що список претендентів формується на основі пропозицій тих, хто бере участь в голосуванні. Такими кандидатами можуть бути виключно громадяни України, які проживають в Україні або за її межами, та сповідують спільну християнську віру, а також люди, незалежно від того, якою діяльністю вони займаються (ця особа не обов'язково повинна бути священиком, пастором чи служителем церкви), які зробили значний вклад в утвердження християнських цінностей в житті, культурі, свідомості народу України за останній рік. Один із критеріїв — внесок людини у розповсюдження та пропаганду святості в суспільстві.

Серед цьогорічних претендентів були Блаженніший Митрополит ВОЛОДИМИР (Українська православна церква Московського патріархату), колишній кардинал Української греко-католицької церкви Любомир ГУЗАР, Митрополит ФІЛАРЕТ (УПЦ Київського патріархату), Олександр ТУРЧИНОВ та інші, всього 13 претендентів.

К.ШАПОВАЛОВ повідомив, що цього року з великим відривом переміг Р.КОРНІЙКО.

На прес-конференції К.ШАПОВАЛОВ урочисто вручив Р.КОРНІЙКУ пам’ятний знак переможця, а також подарував картину, яку сам намалював.

Р.КОРНІЙКО подякував Богу за цю нагороду. «Я хочу подякувати Богу, що він удостоїв мене займатися проблемами дітей-сиріт, проблемами безпритульних дітей в Україні», - наголосив він.

*** Р.КОРНІЙКО у 1998 році виступив одним із засновників фундації «Отчий Дім», яка займається реабілітацією безпритульних дітей.