Київ. 28 лютого. УНІАН. Київська сім'я ПАВЛИЧЕНКІВ повторно звертається до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з проханням втрутитися в ситуацію з незаконним руйнуванням їхньої квартири і конфіскацією майна.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова сім'ї Дмитро ПАВЛИЧЕНКО.

Він розповів, що його сім'я проживає в центрі Києва в будинку за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 33/34. За словами Д.ПАВЛИЧЕНКА, впродовж тривалого часу представництво нідерландської фірми «переслідує мене і мою сім'ю з метою забрати у нас квартиру». «Іноземці з 1995 року роблять зазіхають на моє право власності й через суди та інші інстанції за підтримки чиновників за різними надуманими обставинами створюють нестерпні умови для проживання», – сказав він. «13 грудня 2010 року безперервний тиск з боку нідерландської фірми переріс в небачене беззаконня, в якому також взяли участь судові виконавці та співробітники міліції Шевченківського району м. Києва», – заявив киянин. «Вони викинули мене і мою сім'ю з власної квартири, вывезли в невідомому напрямку всі наші речі, включаючи речі нашої 6-річної дитини», – сказав Д.ПАВЛИЧЕНКО.

Відео дня

Він відзначив, що в рішенні суду, на яке посилалися судові виконавці та співробітники міліції, нічого не говорилося про виселення сім'ї з власної квартири, права власності на яку сім'ю ніхто не позбавляв, у ньому також не було мови про конфіскацію і арешт всього майна і знесення частини квартири. Д.ПАВЛИЧЕНКО сказав, що, намагаючись зупинити їхнє виселення з квартири, він неодноразово телефонував 102, проте жодної реакції з боку міліції на його заяви не було. Більш того, за словами потерпілого, коли він разом із старшим сином намагався забрати свої речі, які дуже швидко вантажили невідомі особи, то вони були затримані співробітниками міліції і доставлені до Шевченківського райвідділу, де на них були складені адміністративні протоколи, після чого Д.ПАВЛИЧЕНКУ було виписано штраф, а його син одержав дві доби адмінарешту.

Д.ПАВЛИЧЕНКО розповів, що сім'я досі не тільки не може повернути своє майно, але навіть не може до нього дістатися для огляду. Він сказав, що звернувся до суду, проте суддя Шевченківського райсуду Києва вже впродовж двох місяців не розглядає подані заяви.

«Переконливо прошу Вас взяти під свій особистий контроль моє звернення до Вас... і притягнути до відповідальності всіх чиновників, винних і причетних до цього беззаконня», – говориться у зверненні сім'ї до Президента.

У свою чергу в міліції та виконавчій службі стверджують, що їх співробітники діяли відповідно до законів і на підставі рішення суду.