Київ. 22 лютого. УНІАН. Інвестиційна група "Авантаж Капітал" і комунікаційна група PRT планують провести в Україні ряд інвестиційних салонів, перший з яких пройде у травні цього року в Харкові.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент PRT Ярослав ХОБТА.

Він також відзначив, що генеральними партнерами проведення інвестиційних салонів є Варшавська фондова біржа і компанія Baker Tilly Ukraine.

Відео дня

За словами Я.ХОБТИ, на відміну від форумів, семінарів і конференцій, інвестиційний салон є камерним, кулуарним заходом, в якому беруть участь до 30 компаній – представників українського бізнесу і не більш як 10-15 професійних учасників ринку капіталу. Він також відзначив, що заплановані інвестиційні салони насамперед розраховані на представників середнього бізнесу, компанії з капіталізацією від 20 до 100 млн. дол.

Я.ХОБТА також відзначив, що сьогодні в Україні відсутні дієві методи комунікацій з середнім бізнесом, а самі представники середнього бізнесу інколи не готові до співпраці із західним капіталом. На думку президента PRT, проведення інвестиційних салонів дасть змогу розв'язати ці проблеми.

Як відзначив голова ради директорів інвестиційної групи "Авантаж Капітал" Юрій КОСТОГЛОДОВ, компанії - представники середнього бізнесу - вкрай рідко мають всі необхідні управлінські, корпоративні і комунікаційні передумови для того, щоб правильно донести до потенційних інвесторів свої переваги. У зв'язку з цим, підкреслив він, інвестиційний салон "є певним чином інвестиційним інкубатором, мета якого – цілеспрямована підготовка компанії до виходу на ринок капіталу".

За словами виконавчого директора представництва Варшавської фондової біржі в Україні Андрія ДУБЕЦЬКОГО, сьогодні спостерігається досить високий інтерес західного капіталу до українських компаній. Він переконаний, що новий формат спілкування привнесе практичний елемент і дасть можливість українським компаніям зрозуміти, чого від них хочуть західні інвестори.

Довідка УНІАН. Варшавська фондова біржа (ВФБ) – найбільша фондова біржа в Центральній і Східній Європі за показниками обсягу торгів і ринкової капіталізації. ІГ "Авантаж Капітал" – перший авторизований радник ВФБ в Україні. Основними напрямами діяльності групи є корпоративні інвестиційні рішення і управління приватним капіталом. Комунікаційна група PRT є лідером українського PR-ринку. За час своєї діяльності група реалізувала понад 300 комунікаційних проектів в Україні і за кордоном.