Київ. 17 лютого. УНІАН. Родичі загиблої у травні 2009 року громадянки Ніни Лавріненко заявляють, що правоохоронні органи затягують розслідування кримінальної справи щодо обставин трагічної події, адже до неї нібито причетний співробітник СБУ - син колишнього народного депутата.

Про це заявила донька загиблої Н.Лавріненко – Валентина КОШЕЛЕВА – сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Вона розповіла, що 21 травня 2009 року близько 20.00 в затоці річки Десенка, поблизу Києва, сталося зіткнення моторного судна із весловим човном, внаслідок чого Н.Лавріненко загинула на місці.

У цей же день Деснянським районним управлінням ГУ МВС України в Києві було порушено кримінальну справу за фактом порушення чинних на транспорті правил, за ознаками злочину, передбаченого ст. 291 Кримінального кодексу України, яка перебуває у впровадженні слідчого Головного управління МВС України в Києві.

Водночас, як стверджують родичі загиблої, правоохоронні органи затягують розслідування кримінальної справи за фактом трагічної події та не порушують кримінальну справу проти особи, яка керувала моторним судном у момент зіткнення.

“Особа була відома відразу. Але справа була порушена за фактом... Скоро вже буде два роки, як розглядається ця кримінальна справа...”, - зауважила В.КОШЕЛЕВА.

Родичі загиблої громадянки Н.Лавріненко також звернулися до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з проханням дати доручення відповідним посадовим особам провести перевірку заявлених фактів, за результатами якої повинно бути вирішене питання про порушення кримінальної справи відносно цієї особи.

Як стверджується у зверненні до глави держави, текст якого є в розпорядженні УНІАН, моторним човном керував “співробітник СБУ”, а “його батько був двічі народним депутатом України... а мати є суддею”.

“Ми вважаємо, що саме це впливає зараз на цю тяганину слідства”, - сказала В.КОШЕЛЕВА.