Київ. 15 лютого. УНІАН. Представники ряду київських громадських організацій обіцяють проводити акції протесту з тим, щоб народні депутати переглянули судову реформу, оскільки, на думку громадських активістів, вона спрямована не на захист інтересів громадян, а на задоволення потреб окремих політичних груп і персоналій.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив редактор інтернет-сайту "sprotіv.org" Вадим ГЛАДЧУК.

"Ми бачимо сьогодні, що рішення судів після цієї реформи не мають нічого спільного із захистом інтересів громадян", - сказав він, зауваживши також, що ще до висновків Венеціанської комісії про недосконалість української судової реформи першим заявив народний депутат Ігор ПЛОХОЙ, сказавши, що "судова реформа відбулася не в інтересах суспільства, а інтересах однієї особи - Сергія КІВАЛОВА".

"Нас дуже непокоїть ситуація в судах, яка склалася після проведення так званої судової реформи. Ми будемо проводити акції для її перегляду, - зазначив В.ГЛАДЧУК, зауваживши при цьому, що також є неприпустимим, коли утворюється монополія для підготовки суддів лише в двох вузах країни - в Одеській та Харківській юридичних академіях. На переконання В.ГЛАДЧУКА, це свідчить про наявність особистої зацікавленості з боку С.КІВАЛОВА, який, за його даними, є одночасно президентом Одеської національної юридичної академії.

Водночас присутній на прес-конференції народний депутат Валерій БОНДИК зауважив, що "судова реформа повинна була бути і вона відбулася і не в інтересах однієї людини, а в інтересах суспільства". За його словами, судова реформа може когось не влаштовувати, але вона не закінчилася і продовжуватиметься, а який буде результат - покаже час. У свою чергу, продовжуючи тему інший депутат, Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО зауважив, що "всі сьогодні говорять, що судді повинні отримувати професію у спеціальних закладах". "Визначені для цього два навчальних заклади. Що тут поганого?" – зауважив він, додавши, що С.КІВАЛОВ "не суміщає посади, а є лише почесним президентом Одеської юридичної академії".