Київ. 15 лютого. УНІАН. У Києві презентували Інтернет-проект Shkola.ua.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН головний редактор порталу Наталія ПЕРЕВЕРЗЄВА, Shkola.ua задуманий як незалежний, некомерційний Інтернет-ресурс для школярів. Проект стартує за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту і компілюватиме освітню інформацію для школярів, вчителів, батьків, тобто поєднає в собі освітні та виховні матеріали.

За словами Н.ПЕРЕВЕРЗЄВОЇ, планується, що цей Інтернет-ресурс зможе надати більшості школярів легкий і зручний доступ до знань і суттєво оптимізує навчальний процес, сприятиме впровадженню сучасних інформаційних технологій, підвищенню загального освітнього рівня в Україні. Головний редактор сказала, що сайт надасть можливість учням самостійно одержати необхідну навчальну інформацію on-line. Зокрема, на порталі школярі зможуть “скачати” потрібний підручник за шкільною програмою, ознайомитися зі зразками рефератів за програмними темами, брати участь в обговоренні різних тем, запропонувати власний варіант розв’язання задачі на форумі, ознайомитися з матеріалами бази вирішених завдань, “скачати” відео-урок на потрібну тему, знайти відповідь на завдання зі шкільного підручника, скористатися консультацією психолога та юриста.

Н.ПЕРЕВЕРЗЄВА додала, що учні випускних класів отримають можливість скористатися зразками тестів ЗНО у режимі on-line та знайти за допомогою ресурсу репетиторів та викладачів з будь-яких потрібних предметів. Також портал готує базу даних для абітурієнтів, що міститиме характеристику вищих навчальних закладів.

Спонсор проекту, президент компанії “ПетРус” Людмила РУСАЛІНА вважає, що цей проект дасть можливість дітям отримувати більше нової і корисної інформації. “На сайті багато електронних підручників, допоміжних навчальних матеріалів”, – сказала вона. За її словами, ресурс також допоможе школярам у разі потреби ще раз “пройти” той матеріал, який не був засвоєний на уроці в школі, і, таким чином, зекономити кошти батьків на репетиторів.