Київ. 10 лютого. УНІАН. Чергове засідання Українсько-Ізраїльської міжурядової комісії з економічного співробітництва відбудеться в червні у Криму.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив співголова комісії, міністр туризму Ізраїлю Стас МІСЕЖНИКОВ.

"Попереднє засідання проходило торік в Ізраїлі, на якому ми обговорювали такі теми, як медицина, високі технології, виробництво з акцентом на воду і питання безпеки при обслуговуванні масових заходів у контексті Євро-2012", - сказав С.МІСЕЖНИКОВ.

Відео дня

За його словами, на черговому засіданні в Криму розглядатимуться нові економічні аспекти співпраці між регіонами двох країн у зв'язку з відміною Ізраїлем віз для громадян України. "Економічний сплеск буде величезним", - вважає міністр.

С.МІСЕЖНИКОВ також повідомив, що у рамках свого візиту в Україну планує передати прем'єр-міністру України Миколі АЗАРОВУ запрошення відвідати Ізраїль з офіційним візитом.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний посол Ізраїлю в Україні Зіна КАЛАЙ-КЛАЙТМАН додала, що аналогічне запрошення передане і Президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ.

"У нас, особливо за останні два роки, інтенсифікувалися відносини на всіх рівнях, у першу чергу, на політичному рівні. Природно, що Президент Ізраїлю ПЕРЕС запросив ЯНУКОВИЧА. Прем'єр-міністрові АЗАРОВУ запрошення буде передано сьогодні. Ми сподіваємося, що обидва ці візити відбудуться впродовж цього року", - додала дипломат.