Київ. 8 лютого. УНІАН. Представники жителів селища Глеваха та сіл Саливонки і Плесецьке, ряд депутатів Васильківської районної ради Київської області просять Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА втрутитись в ситуацію і розблокувати роботу місцевих рад, паралізовану через втручання посадових осіб райради від Партії регіонів, а також через потурання їм з боку місцевої виконавчої та судової влади.

Відповідне звернення до глави держави було оприлюднене сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як заявив депутат Васильківської райради Микола НЕДІЛЬКО, в усіх трьох населених пунктах через створення "кишенькових" виборчих комісій було спотворене волевиявлення місцевих громад, у результаті чого обрані сільські голови не можуть приступити до виконання своїх обов’язків, бо не виконуються рішення судів, а в окремих випадках депутати місцевих рад навмисно, за вказівкою, не збираються на сесії.

Відео дня

За словами представників ініціативних груп вказаних населених пунктів, така ситуація призводить до унеможливлення житєзабезпечення і позбавляє населення конституційного права керувати життям громад. Крім того, як зазначив М.НЕДІЛЬКО, за членами ініціативних груп ведеться спостереження. "Імовірно, найближчим часом наступлять політичні розправи", - припустив він.

Депутат селищної ради Глевахи Анатолій ЧЕРНИШ не виключає, що за такими діями "стоять інтереси певних людей і насамперед, земельні". "Складається враження, що у Васильківському районі панує не влада, а криміналітет", - сказав він.

Таку його думку підтримав депутат Васильківської райради Валерій КИЯНИЦЯ. "Я вбачаю, що справа тут не в політиці, а в навмисному потуранні законів зацікавленими особами", - сказав він.

На переконання учасників прес-конференції, ситуація, що склалася, була спланована заздалегідь, оскільки усі структури в районі взаємопов’язані і “покривають свавілля одна одної”. “Це робиться для того, щоб поставити скрізь у районі своїх людей і при тому – непорядних”, - зазначають представники громадськості Васильківського району.

Водночас вони не виключають, що метою окремих представників місцевого осередку Партії регіонів є дискредитація свого вищого керівництва. На їхнє переконання, оскільки ці члени Партії регіонів вичерпали на місцях “правовий елемент”, у глави держави є достатньо засобів і політичної волі, щоб розібратися у ситуації, покарати винних, переглянути доцільність перебування у партії окремих осіб, "які нахабно використовують партію для підриву стабільності на місцях".

При цьому учасники прес-конференції радять Президенту В.ЯНУКОВИЧУ здійснити ці кроки якнайшвидше - до річниці інавгурації. "Якщо цього не буде виконано, будуть мирні акції протесту, підійметься вулиця", - попередили вони.